tajnakuhinje

Pileća čorbica

Nihada Kopić

tajnakuhinje

Pileća čorbica

Nihada Kopić

Sastojci:

Batak sa karabatkom: 3-4 kom

Vode: 2 l

So, biber, Tajna začin: Po želji

Ulja: 0,2 dl

Puter: 1 kašika

Luk: 1 glavica

Bijeli luk: 2-3 čehna

Paradajz: 1 kom

Zamrznuti grašak: 1 šolja

Zamrznuti kukuruz: Pola šolje

Vispak mljevena ljuta paprika: Po želji

Brašno: 2 kašike

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Priprema:

Meso skuhajte u slanoj vodi, zatim ga maknite iz vode a tu vodu (juhu) sacuvajte.

Meso ostavite da se prohladi pa skinite sa kosti i isjecite (ne morate previse sitno).

U serpu stavite puter i ulje da se zagriju.

Sitno isjeckajte oba luka i dodajte u serpu sa masnocom.

Prodinstajte pa dodajte paradajz sjecen na kockice.

Dinstajte paradajz, dodajte brasno i promijesajte.

Zalite sa pola litra juhe, promijesajte i prokuhajte.

U serpu dodajte isjeceno meso, grasak i kukuruz.

Dodajte zacine po ukusu i kuhajte oko 40 minuta na nizoj temperaturi.

Zalite vrhnjem za kuhanje, promijesajte i maknite sa peci.

Pazite sa mljevenom ljutom paprikom da ne pretjerate :)

Prijatno!

Sastojci:

Batak sa karabatkom: 3-4 kom

Vode: 2 l

So, biber, Tajna začin: Po želji

Ulja: 0,2 dl

Puter: 1 kašika

Luk: 1 glavica

Bijeli luk: 2-3 čehna

Paradajz: 1 kom

Zamrznuti grašak: 1 šolja

Zamrznuti kukuruz: Pola šolje

Vispak mljevena ljuta paprika: Po želji

Brašno: 2 kašike

Vrhnje za kuhanje: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.