tajnakuhinje

Atayef

Kademlija Filan-Begović

tajnakuhinje

Atayef

Kademlija Filan-Begović

Sastojci:

Tijesto: ;

Brašno: 180 gr

Durum brašno ili griz: 100 gr

Toplo mlijeko: 230 ml

Tople vode: 230 ml

Kvasac: 1 kašikica

Prašak za pecivo: 1 kašikica

Šećer: 2 supene kašike

Fil: ;

Laganini puding vanilija: 2 kom

Šećer: 6 kašika

Laganini šlag krema: 1 kom

Priprema:

Za tijesto nam je potrebno 180 g brašna 100gr durum brašna ili griza 230ml toplog mlijeka 230ml tople vode.

Kašikica kvasca (germe) 1 kašikica praška za pecivo, 2 supene kašike šećera. Zamijesiti tijesto i ostaviti da odmara 30 minuta. Za fil nam je potrebno 500ml mlijeka, 2 pudinga od vanilije i 6 kašika šećera.

Skuhati puding i kad se ohladi dodati 1 kesicu šlag kreme u prahu i umutiti.

Palačinke peći na srednjoj temperaturi samo sa jedne strane.

Da bi vam bili svi isti uzeti šoljicu od kafe i tijesto sipati u tavu.

Kad se ohlade previti po pola i spajati krajeve prema vrhu.Puniti kremom i umakati u mljevene orahe, kokos ili pistacije.

Prijatno!

Sastojci:

Tijesto: ;

Brašno: 180 gr

Durum brašno ili griz: 100 gr

Toplo mlijeko: 230 ml

Tople vode: 230 ml

Kvasac: 1 kašikica

Prašak za pecivo: 1 kašikica

Šećer: 2 supene kašike

Fil: ;

Laganini puding vanilija: 2 kom

Šećer: 6 kašika

Laganini šlag krema: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.