tajnakuhinje

Šarene hurmašice

Ismedin Arnela Golic

tajnakuhinje

Šarene hurmašice

Ismedin Arnela Golic

Sastojci:

Jaja: 2 kom

Secer: 2 male soljice

Kokos: 2 soljice

Brasno: 7 soljica

Kakao prah: 1 kasika

Prasak za pecivo: Pola vrecice

Agda: ;

Voda: 7 soljica

Secer: 7 soljica

Priprema:

Izmutit jaja sa secerom, zatim dodati ulje pa izmutiti, te dodati i kokos i opet izmutiti.

Brasno i prasak sjediniti i zamijesiti u fino glatko tijesto, a ako bude mekano dodati jos brasna.

Podjeliti na dva dijela tijesto.

Jedno da bude bijelo a u drugo dodati kasiku kakao praha i dobro rukama sjediniti.

Otkidati pomalo bijelog i crnog tijesta, rastanjiti malo rukama i spojiti vrhove te malo preplesti i oblikovati na rende.

Staviti agdu da se kuha oko 10 minuta.

Peci hurmice na 180 stepeni oko 20 min.

Zaliti ih agdom i pokriti sa plasticnom folijom.

Prijatno!

Sastojci:

Jaja: 2 kom

Secer: 2 male soljice

Kokos: 2 soljice

Brasno: 7 soljica

Kakao prah: 1 kasika

Prasak za pecivo: Pola vrecice

Agda: ;

Voda: 7 soljica

Secer: 7 soljica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.