tajnakuhinje

Dževrek pogača

Vaiza Delibasic

tajnakuhinje

Dževrek pogača

Vaiza Delibasic

Sastojci:

Mlijeko: 250 ml

Kvasac: 1 kesica

Secer: 1 kasikica

So: 1 kasikica

Istopljenog maslaca: 50 gr

Jogurt: 3 kasike

Jaje: 1 kom

Brasno: 1 kg

Priprema:

Mlijeko umlaciti i dodati secer, kvasac, kasiku brasna te ostaviti 5 minuta da nadodje.

Brasno izmijesati sa 1 kasikicom soli i napraviti udubljenje u zdjeli.

U udubljenje dodati mlijeko sa kvascem, jaja, maslac i jogurt.

Zamijesiti glatko tijesto, premazati uljem, pokriti i ostaviti u toplom da se udupla. 

Razviti na debljinu od 1 cm i kruziti casom, zatim redati u tepsiju.

Premazati jajima i posuti susamom.

Ostaviti 30 min u tepsiji da nadodje.

Prijatno!

Sastojci:

Mlijeko: 250 ml

Kvasac: 1 kesica

Secer: 1 kasikica

So: 1 kasikica

Istopljenog maslaca: 50 gr

Jogurt: 3 kasike

Jaje: 1 kom

Brasno: 1 kg

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.