tajnakuhinje

Zvijezda hljeb

Belma Hodzic Hadzan

tajnakuhinje

Zvijezda hljeb

Belma Hodzic Hadzan

Sastojci:

Mlijeko: 1 čaša

Ulje: Pol čaše

So: 1 kašika

Šećer: 1 kašika

Germa: 2 kašike

Prašak za pecivo: 1 kom

Brašno: Po potrebi

Priprema:

Mlijeko i vodu malo zagrijati pa dodati germu, Secer, so i ulje.

Izmiješati, pa dodavati postepeno brasno sa praškom za pecivo i zamijesiti tijesto toliko da se odvaja od posude. Nauljiti i ostaviti da nadolazi 40 min.

Kada nadodje podijeliti na loptice (7-8 otprilike ih bude srednje velicine) i redati u tepsiju.

Premazati jogurtom i ostaviti da nadolazi jos sat vremena.

Peci na 200 stepeni oko 15-20 min.

Prijatno!

Sastojci:

Mlijeko: 1 čaša

Ulje: Pol čaše

So: 1 kašika

Šećer: 1 kašika

Germa: 2 kašike

Prašak za pecivo: 1 kom

Brašno: Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.