tajnakuhinje
Zvijezda hljeb
Belma Hodzic Hadzan
tajnakuhinje
Zvijezda hljeb
Belma Hodzic Hadzan
Sastojci:
Mlijeko: 1 čaša
Ulje: Pol čaše
So: 1 kašika
Šećer: 1 kašika
Germa: 2 kašike
Prašak za pecivo: 1 kom
Brašno: Po potrebi
Priprema:
Mlijeko i vodu malo zagrijati pa dodati germu, Secer, so i ulje.
Izmiješati, pa dodavati postepeno brasno sa praškom za pecivo i zamijesiti tijesto toliko da se odvaja od posude. Nauljiti i ostaviti da nadolazi 40 min.
Kada nadodje podijeliti na loptice (7-8 otprilike ih bude srednje velicine) i redati u tepsiju.
Premazati jogurtom i ostaviti da nadolazi jos sat vremena.
Peci na 200 stepeni oko 15-20 min.
Prijatno!
Sastojci:
Mlijeko: 1 čaša
Ulje: Pol čaše
So: 1 kašika
Šećer: 1 kašika
Germa: 2 kašike
Prašak za pecivo: 1 kom
Brašno: Po potrebi