tajnakuhinje

Pamuk kiflice

Jasmin Nermina Fakic

tajnakuhinje

Pamuk kiflice

Jasmin Nermina Fakic

Sastojci:

Brašno tip 500: 900 gr

Suhi kvasac: 1 kesica

Jaja: 2 kom

Toplo mlijeko: 400 ml

Ulje: 180 ml

Šećer: 1 kašika

So: 1 kašikica

Priprema:

Priprema:
U jednu posudu dodajte toplo mlijeko pa zatim ulje, dva bjelanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suhog kvasca pa promiješajte. Postepeno dodajite jedan dio brašna i kašikicu soli pa umijesite uz dodavanje ostatka brašna. Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmijesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno tijesto u nauljenu posudu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da tijesto ostavite oko sat ipo do dva sata. Ja sam ga pustila dva sata i jako je lijepo naraslo. Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isjecite na sitnije dijelove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte sirom.
Uz pomoć noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu.

Sastojci:

Brašno tip 500: 900 gr

Suhi kvasac: 1 kesica

Jaja: 2 kom

Toplo mlijeko: 400 ml

Ulje: 180 ml

Šećer: 1 kašika

So: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.