tajnakuhinje

Potkriža/Ćevap

Ovo je tradicionalno bosansko jelo koje se služilo na velikim sohbetima. Elvedina Isakovic-Smajic

tajnakuhinje

Potkriža/Ćevap

Ovo je tradicionalno bosansko jelo koje se služilo na velikim sohbetima. Elvedina Isakovic-Smajic

Sastojci:

Pogača: 1 kom

Junetina: 700 gr

Suho meso: Po želji

Luk: 500 gr

Priprema:

Napraviti pogaču( po mogućnosti dan prije). Raskuhati junetinu, po želji dodati masnijeg suhog mesa. U jedan dio temeljca izrezati crveni luk na šnite i skuhati ga.
Izrezati pogaču i složiti u tepsiju. Lagano zaliti temeljcem od mesa a zatim rasporediti luk. Preko luka složiti isitnjeno meso. Ako je potrebno dodati još temeljca.

Pobiberiti, prekriti folijom i ostaviti u toploj rerni. Najbolje da odstoji sat - dva.


Služi se uz salatu od kiselog kupusa.


Prijatno :-)

Sastojci:

Pogača: 1 kom

Junetina: 700 gr

Suho meso: Po želji

Luk: 500 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.