tajnakuhinje
Potkriža/Ćevap
Ovo je tradicionalno bosansko jelo koje se služilo na velikim sohbetima. Elvedina Isakovic-Smajic
tajnakuhinje
Potkriža/Ćevap
Ovo je tradicionalno bosansko jelo koje se služilo na velikim sohbetima. Elvedina Isakovic-Smajic
Sastojci:
Pogača: 1 kom
Junetina: 700 gr
Suho meso: Po želji
Luk: 500 gr
Priprema:
Napraviti pogaču( po mogućnosti dan prije). Raskuhati junetinu, po želji dodati masnijeg suhog mesa. U jedan dio temeljca izrezati crveni luk na šnite i skuhati ga.
Izrezati pogaču i složiti u tepsiju. Lagano zaliti temeljcem od mesa a zatim rasporediti luk. Preko luka složiti isitnjeno meso. Ako je potrebno dodati još temeljca.
Pobiberiti, prekriti folijom i ostaviti u toploj rerni. Najbolje da odstoji sat - dva.
Služi se uz salatu od kiselog kupusa.
Prijatno :-)
Sastojci:
Pogača: 1 kom
Junetina: 700 gr
Suho meso: Po želji
Luk: 500 gr