tajnakuhinje

Kiš sa prasom

Samira Brica

tajnakuhinje

Kiš sa prasom

Samira Brica

Sastojci:

Tijesto;: .

Jaja: 1 kom

Kisela pavlaka: 1 kašika

Maslac: 120 gr

Brašno: 250 gr

Na: Po želji

Fil;: .

Prase: 300-500 gr

Jaja: 2 kom

Kisele pavlake: 300 gr

Tajna začin: 2 kašikice

Vlasac: Po želji

Priprema:

Priprema:
U brašno dodati omekšali maslac i umijesiti rukama. Dodati umućeno jaje, pavlaku i so. Lijepo oblikovati tijesto i ostaviti ga da odstoji u frižideru jedan sat.
Prasu dobro očistiti, izrezati na kolutiće i kratko blanširati, a zatim ostaviti da se ocijedi.
Tijesto razvaljati i složiti u pleh za kiš ili malu okruglu tepsiju. Rasporediti ga i utisnuti i po rubovima pleha, izbockati viljuškom i ostaviti da odstoji još oko 30 minuta.
Umutiti jaja, pavlaku, vlasac, so, biber, Tajna začin. Na tijesto rasporediti prasu i preliti je smjesom od pavlake i jaja. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno!

Sastojci:

Tijesto;: .

Jaja: 1 kom

Kisela pavlaka: 1 kašika

Maslac: 120 gr

Brašno: 250 gr

Na: Po želji

Fil;: .

Prase: 300-500 gr

Jaja: 2 kom

Kisele pavlake: 300 gr

Tajna začin: 2 kašikice

Vlasac: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.