tajnakuhinje
Zeleni džerdani
Lutvo-Saida Pamuk
tajnakuhinje
Zeleni džerdani
Lutvo-Saida Pamuk
Sastojci:
Teletine: 500 gr
Mrkva: 3 kom
Luk: 2 kom
Bamija: 250 gr
Tajna začin: 2 kašikice
Biber, so, crvena paprika: Po želji
Paradajz sos: 100 ml
Lovorov list: 2 kom
Puter: 50 gr
Paradajz: 1 kom
Peršun svježi: Po želji
Priprema:
Isjeci meso na kocke, proprziti na ulju i kuhati dok ne omeksa. Ja sam koristila teletinu i kuhala sam oko pola sata sa malo vode. Dodala mrkvu i luk, malo vode i kuhala na laganog temp. 5-6 minuta. Onda dodala bamiju. Koristila sam konzerviranu i kuhala sve skupa jos 20-tak min. Od zacina koristim Tajna začin, biber , so, malo crvene paprike, paradajz sos, lovorov list. Stavim finu kocku putera. Nekoliko ploski paradajza, persun.
Ako koristite suhu bamiju, prokuhajte 15-ak minuta sa 5- 6 kasika sirceta. Isprati i dodati u serpu. Kuhati sve skupa 20-25 minuta na laganoj temp. Ne mjesati i po potrebi cijelu serpu "protresati".
Ako koristite suhu bamiju, prokuhajte 15-ak minuta sa 5- 6 kasika sirceta. Isprati i dodati u serpu. Kuhati sve skupa 20-25 minuta na laganoj temp. Ne mjesati i po potrebi cijelu serpu "protresati".
Prijatno!
Sastojci:
Teletine: 500 gr
Mrkva: 3 kom
Luk: 2 kom
Bamija: 250 gr
Tajna začin: 2 kašikice
Biber, so, crvena paprika: Po želji
Paradajz sos: 100 ml
Lovorov list: 2 kom
Puter: 50 gr
Paradajz: 1 kom
Peršun svježi: Po želji