tajnakuhinje

Zeleni džerdani

Lutvo-Saida Pamuk

tajnakuhinje

Zeleni džerdani

Lutvo-Saida Pamuk

Sastojci:

Teletine: 500 gr

Mrkva: 3 kom

Luk: 2 kom

Bamija: 250 gr

Tajna začin: 2 kašikice

Biber, so, crvena paprika: Po želji

Paradajz sos: 100 ml

Lovorov list: 2 kom

Puter: 50 gr

Paradajz: 1 kom

Peršun svježi: Po želji

Priprema:

Isjeci meso na kocke, proprziti na ulju i kuhati dok ne omeksa. Ja sam koristila teletinu i kuhala sam oko pola sata sa malo vode. Dodala mrkvu i luk, malo vode i kuhala na laganog temp. 5-6 minuta. Onda dodala bamiju. Koristila sam konzerviranu i kuhala sve skupa jos 20-tak min. Od zacina koristim Tajna začin, biber , so, malo crvene paprike, paradajz sos, lovorov list. Stavim finu kocku putera. Nekoliko ploski paradajza, persun.
Ako koristite suhu bamiju, prokuhajte 15-ak minuta sa 5- 6 kasika sirceta. Isprati i dodati u serpu. Kuhati sve skupa 20-25 minuta na laganoj temp. Ne mjesati i po potrebi cijelu serpu "protresati".
 
Prijatno!
 
 
 
 
 
 
 
 
<form id="u_1h_2" class="fbPhotosSnowliftFeedbackForm commentable_item collapsible_comments" action="https://www.facebook.com/ajax/ufi/modify.php" method="post" data-ft="{"tn":"]"}">
 
 
</form>

Sastojci:

Teletine: 500 gr

Mrkva: 3 kom

Luk: 2 kom

Bamija: 250 gr

Tajna začin: 2 kašikice

Biber, so, crvena paprika: Po želji

Paradajz sos: 100 ml

Lovorov list: 2 kom

Puter: 50 gr

Paradajz: 1 kom

Peršun svježi: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.