tajnakuhinje
Tufahije
Fata Burejic Ekic
tajnakuhinje
Tufahije
Fata Burejic Ekic
Sastojci:
Suhe sljive: Po želji
Jabuke: Po želji
Orasi: 500 gr
Secera: 3 kašike
Limun: 1 kom
Priprema:
Prokuhamo suhe sljive ,samo da puste boju i odmah ih vadimo vani.
U tu vodu dodajemo malo secera i kuhamo jabuke,od vas zavisi koliko zelite jabuka i sljiva...mora biti isti broj.
Sameljemo orahe i dodamo malo secera, zatim iscjedimo limun u orahe i sve zajedno pomjesamo.
Filujemo jabuke i sljive sa tom smjesomi redamo u tepsiju .
Sljive stavimo na vrh tufahije kao dekoraciju umjesto slaga.
Prijatno!
Sastojci:
Suhe sljive: Po želji
Jabuke: Po želji
Orasi: 500 gr
Secera: 3 kašike
Limun: 1 kom