tajnakuhinje

Tufahije

Fata Burejic Ekic 

tajnakuhinje

Tufahije

Fata Burejic Ekic 

Sastojci:

Suhe sljive: Po želji

Jabuke: Po želji

Orasi: 500 gr

Secera: 3 kašike

Limun: 1 kom

Priprema:

Prokuhamo suhe sljive ,samo da puste boju i odmah ih vadimo vani.


U tu vodu dodajemo malo secera i kuhamo jabuke,od vas zavisi koliko zelite jabuka i sljiva...mora biti isti broj.

Sameljemo orahe i dodamo malo secera, zatim iscjedimo limun u orahe i sve zajedno pomjesamo.


Filujemo jabuke i sljive sa tom smjesomi redamo u tepsiju .


Sljive stavimo na vrh tufahije kao dekoraciju umjesto slaga.

Prijatno!

Sastojci:

Suhe sljive: Po želji

Jabuke: Po želji

Orasi: 500 gr

Secera: 3 kašike

Limun: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.