tajnakuhinje
Hadžijski ćevap
Jasmina Huskic
tajnakuhinje
Hadžijski ćevap
Jasmina Huskic
Sastojci:
Teletina : 500 gr
Paprika svježa: 1 kom
Tikvica: 1 kom
Mrkva: 2 kom
Krompir: 3-4 kom
Tajna mješavina za gulaš i paprikaš: 1 kom
Tajna začin: 1 kašikica
Priprema:
Izdinstat luk, dodati teletinu isjecenu na kockice i dinstati dodavajuci pomalo vode tek toliko da meso ne zagori. Dodati zacine po zelji, ja sam koristila sol, biber, Tajna zacin i Vispak crvenu papriku. Dodati krompire i mrkvu sjecene na kockice, dinstati jedno 15-ak minuta. Na kraju dodati tikvicu i papriku takodjer isjecene na kockice. Doliti jos malo vode i dinstat 10 minuta. Na kraju dodati Tajna mješavinu za gulaš razmucen u malo vode. Ne citavu Tajnu, dovoljna je jedna kasika na 150 ml. vode. Kuhati 5 minuta i to je to. Komad papira za pecenje staviti u neku posudu i sipati smjesu. Zavezati pek papir, ako nemate konac za zavezivanje moze i sa folijom
Ova smjesa je dovoljna za tri porcije.
Staviti u tepsiju u koju ste usuli 1 solju vode. Peci u rerni jedno pola sata na 180 c.
Ova smjesa je dovoljna za tri porcije.
Staviti u tepsiju u koju ste usuli 1 solju vode. Peci u rerni jedno pola sata na 180 c.
Prijatno!
Sastojci:
Teletina : 500 gr
Paprika svježa: 1 kom
Tikvica: 1 kom
Mrkva: 2 kom
Krompir: 3-4 kom
Tajna mješavina za gulaš i paprikaš: 1 kom
Tajna začin: 1 kašikica