tajnakuhinje

Hadžijski ćevap

Jasmina Huskic

tajnakuhinje

Hadžijski ćevap

Jasmina Huskic

Sastojci:

Teletina : 500 gr

Paprika svježa: 1 kom

Tikvica: 1 kom

Mrkva: 2 kom

Krompir: 3-4 kom

Tajna mješavina za gulaš i paprikaš: 1 kom

Tajna začin: 1 kašikica

Priprema:

Izdinstat luk, dodati teletinu isjecenu na kockice i dinstati dodavajuci pomalo vode tek toliko da meso ne zagori. Dodati zacine po zelji, ja sam koristila sol, biber,  Tajna zacin i  Vispak crvenu papriku. Dodati krompire i mrkvu sjecene na kockice, dinstati jedno 15-ak minuta. Na kraju dodati tikvicu i papriku takodjer isjecene na kockice. Doliti jos malo vode i dinstat 10 minuta. Na kraju dodati Tajna mješavinu za gulaš razmucen u malo vode. Ne citavu Tajnu, dovoljna je jedna kasika na 150 ml. vode. Kuhati 5 minuta i to je to. Komad papira za pecenje staviti u neku posudu i sipati smjesu. Zavezati pek papir, ako nemate konac za zavezivanje moze i sa folijom 
Ova smjesa je dovoljna za tri porcije.
Staviti u tepsiju u koju ste usuli 1 solju vode. Peci u rerni jedno pola sata na 180 c.
 
Prijatno!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<form id="u_1h_2" class="fbPhotosSnowliftFeedbackForm commentable_item collapsible_comments" action="https://www.facebook.com/ajax/ufi/modify.php" method="post" data-ft="{"tn":"]"}">
 
 
</form>

Sastojci:

Teletina : 500 gr

Paprika svježa: 1 kom

Tikvica: 1 kom

Mrkva: 2 kom

Krompir: 3-4 kom

Tajna mješavina za gulaš i paprikaš: 1 kom

Tajna začin: 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.