tajnakuhinje

Paprike punjene sirom i purecom sunkom

tajnakuhinje

Paprike punjene sirom i purecom sunkom

Sastojci:

Paprike (roge): 8 kom

Pureća šunka: 200 gr

Sir: 200 gr

Jaja: 2 kom

So: 1 kasikica

Biber: 1 kasikica

Prezla: 200 gr

Mljevena crvena paprika: 1 kasikica

Ulje: Po želji

Priprema:

Ispeci paprike (roge), te ih onako tople, staviti u tanjir i dobro ususkati providnom folijom. Ostaviti ih tako nekoliko minuta.

Potom ih oguliti i ukloniti im sjemenke. Puniti ih sa purećom sunkom i sirom po izboru (mozete koristiti svjezi sir, mladi sir, trapist, goudu, edamer, mocarelu). Uvaljati ih u umucena jaja sa soli i biberom, te u prezlu pomijesanu sa soli, biberom, mljevenom crvenom paprikom. Postupak ponoviti dva puta. Poslagati paprike u tepsiju oblozenu papirom za pečenje, preliti ih sa sasvim malo ulja i zapeci u rerni dok ne dobiju zlatnu koricu (mozete ih i prziti u tavi).

Posluziti uz sos napravljen od 200 g kisele pavlake, kopra, soli, bibera, 2 kafene kasike senfa, 3-4 supene kasike limunovog soka, bijelim lukom u prahu.

Sastojci:

Paprike (roge): 8 kom

Pureća šunka: 200 gr

Sir: 200 gr

Jaja: 2 kom

So: 1 kasikica

Biber: 1 kasikica

Prezla: 200 gr

Mljevena crvena paprika: 1 kasikica

Ulje: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.