Uljevak od špinata
Neizostavan dio bosanske kuhinje su i jela sa špinatom, a uljevak nam je jedno od dražih.
Uljevak od špinata
Neizostavan dio bosanske kuhinje su i jela sa špinatom, a uljevak nam je jedno od dražih.
Sastojci:
Brašno kukuruzno: 250g
Pšenično brašno : 100g
Blitva, špinat: 500g
Jaja: 4kom
Svježi sir: 200g
Polumasni sir: 100g
Mlijeko: 2dl
Maslac: 20g
Pavlaka: 200ml
Prašak za pecivo Laganini Vispak: 1 kom
Priprema:
Priprema:
U posudu staviti jaja, ulje, mlijeko, pavlaku, sir, posoliti, pa dodati brašno. Zatim dodati prašak za pecivo Laganini, izmiješati, pa dodati isječen špinat. Pripremljenu masu izliti na namašćen pleh i peći na 220 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći 15 minuta.
Izrezati i poslužiti sa pavlakom, po želji dekorisati sa začinskim biljem.
Sastojci:
Brašno kukuruzno: 250g
Pšenično brašno : 100g
Blitva, špinat: 500g
Jaja: 4kom
Svježi sir: 200g
Polumasni sir: 100g
Mlijeko: 2dl
Maslac: 20g
Pavlaka: 200ml
Prašak za pecivo Laganini Vispak: 1 kom