tajnakuhinje

Uljevak od špinata

Neizostavan dio bosanske kuhinje su i jela sa špinatom, a uljevak nam je jedno od dražih.

tajnakuhinje

Uljevak od špinata

Neizostavan dio bosanske kuhinje su i jela sa špinatom, a uljevak nam je jedno od dražih.

Sastojci:

Brašno kukuruzno: 250g

Pšenično brašno : 100g

Blitva, špinat: 500g

Jaja: 4kom

Svježi sir: 200g

Polumasni sir: 100g

Mlijeko: 2dl

Maslac: 20g

Pavlaka: 200ml

Prašak za pecivo Laganini Vispak: 1 kom

Priprema:

U posudu staviti jaja, ulje, mlijeko, pavlaku, sir, posoliti, pa dodati brašno. Zatim dodati prašak za pecivo Laganini, izmiješati, pa dodati isječen špinat. Pripremljenu masu izliti na namašćen pleh i peći na 220 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći 15 minuta.

Izrezati i poslužiti sa pavlakom, po želji dekorisati sa začinskim biljem.

 

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:13:22
Super
Kfehima 2019-09-04 11:09:43
Jedi spinat, da bi bio jak i snazan kao popaj :)