tajnakuhinje

Sataraš sa piletinom

tajnakuhinje

Sataraš sa piletinom

Sastojci:

Pileći odkošteni karabatak: 800 gr

Paprika svježa: 400 gr

Mrkva: 300 gr

Crveni luk: 200 gr

Bijeli luk: 3 čehna

Tikvica: 100 gr

Paradajz svježi: 200 gr

So: 1 kaškica

Šećer: 1/2 kašikice

Tajna mješavina za piletinu: 2 kašike

Biber: 1 kašikica

Ulje: 1/2 šolje

Riža : 250 gr

Priprema:
Piletinu isjeći na sitnije komade, luk sitno nasjeckati, mrkvu isjeći na kolutiće i paradajz na kockice. Na ulju popržiti meso, dodati Tajna mješavinu za piletinu, promiješati, posoliti i pobiberiti. Piletinu izvaditi na toplo a u tavi prodinstati crveni luk, posoliti i podliti sa malo vode, dodati bijeli luk, dodati mrkvu isječenu na kolutiće, tikvicu isječenu na šnite, papriku isječenu na rezance, dodati Tajna mešavinu sa povrćem, pobiberiti, dodati paradajz, sjeckani peršunov list, podliti sa malo vode i poklopiti. Na laganijoj vatri krčkati oko 20 minuta, zatim u sataraš dodati pripremljenu piletinu i sve lagano izmiješati.
Servirati u tanjir i preliti sa pavlakom i posuti po želji sjeckanim začinskim biljem.

Prijatno!

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.