tajnakuhinje

Punjeni patlidžani

tajnakuhinje

Punjeni patlidžani

Sastojci:

Mljeveno meso: 600 gr

Patlidžan: 1 kg

Paradajz: 200 gr

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 1 glavica

Tajna mješavina za ćufte: Po želji

Sol: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Maslinovo ulje: 1/2 šolje

Mljevena Vispak crvena paprika: 1 kašikica

Ribani zreli sir: 100 gr

Priprema:

Priprema:
Patlidžane oprati i posušiti, isjeći po dužini na polovice, izdubiti sa kašikom, nasoliti da se izvuče gorčina.
Prodinstati crveni i bijeli luk na ulju, komadiće izdubljenih patlidžana, meso, posoliti i pobiberiti, dodati Tajna mješavinu, paradajz sježi sjeckani na komadiće, sjeckani peršunov list, sve lagano izmiješati pa izvaditi na toplo. U drugoj tavi na ulju prodinstati meso, dodati Tajna mješavinu za ćufte , sol, crvenu mljevenu papriku, i sve izmiješti. U pripremljeno meso dodati prodinstano povrće, pa sve lagano izmiješati. Sa pripremljenom masom puniti patlidžane.
Od maslinovog ulja i paradajz pelata napraviri masu sa kojom preliti jelo. Sve peći u rerni na 180 stepeni oko 1 sat. Po želji poslužiti sa rižom.

Prijatno!

 

Sastojci:

Mljeveno meso: 600 gr

Patlidžan: 1 kg

Paradajz: 200 gr

Crveni luk: 100 gr

Bijeli luk: 1 glavica

Tajna mješavina za ćufte: Po želji

Sol: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Maslinovo ulje: 1/2 šolje

Mljevena Vispak crvena paprika: 1 kašikica

Ribani zreli sir: 100 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.