tajnakuhinje

Bosanska kalja

tajnakuhinje

Bosanska kalja

Sastojci:

Juneće meso bez kosti: 800 gr

Kupus: 1 kg

Tajna mješavina za bosanski lonac: 2 kašike

Sol: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Luk crveni: 200 gr

Luk bijeli: 4 čehna

Ulje: 1/2 šolje

Paradajz pelat: 2 kašike

Peršun list: 2 kašike

Crvena paprika : 1 kašikica

Priprema:

Priprema:
Crveni i bijeli luk prodinstati na uju da porumeni, zatim dodati meso isječeno na kocke pa dinstati zajedno, posoliti, pobiberiti, dodati Tajna mješavinu za bosanski lonac pa miješati. Kada se meso prodinstalo dodati sjeckani peršunov list, crvenu papriku i paradajz pelat. Na meso poredati kupus isječen na velike komade, podliti sa vodom i krčakti na laganoj vatri oko 2 sata.
Kada je kalja gotova servirati na tanjir.

Prijatno!

 

Sastojci:

Juneće meso bez kosti: 800 gr

Kupus: 1 kg

Tajna mješavina za bosanski lonac: 2 kašike

Sol: 1 kašikica

Biber: 1 kašikica

Luk crveni: 200 gr

Luk bijeli: 4 čehna

Ulje: 1/2 šolje

Paradajz pelat: 2 kašike

Peršun list: 2 kašike

Crvena paprika : 1 kašikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.