Bosanska kalja
Bosanska kalja
Sastojci:
Juneće meso bez kosti: 800 gr
Kupus: 1 kg
Tajna mješavina za bosanski lonac: 2 kašike
Sol: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Luk crveni: 200 gr
Luk bijeli: 4 čehna
Ulje: 1/2 šolje
Paradajz pelat: 2 kašike
Peršun list: 2 kašike
Crvena paprika : 1 kašikica
Priprema:
Priprema:
Crveni i bijeli luk prodinstati na uju da porumeni, zatim dodati meso isječeno na kocke pa dinstati zajedno, posoliti, pobiberiti, dodati Tajna mješavinu za bosanski lonac pa miješati. Kada se meso prodinstalo dodati sjeckani peršunov list, crvenu papriku i paradajz pelat. Na meso poredati kupus isječen na velike komade, podliti sa vodom i krčakti na laganoj vatri oko 2 sata.
Kada je kalja gotova servirati na tanjir.
Prijatno!
Sastojci:
Juneće meso bez kosti: 800 gr
Kupus: 1 kg
Tajna mješavina za bosanski lonac: 2 kašike
Sol: 1 kašikica
Biber: 1 kašikica
Luk crveni: 200 gr
Luk bijeli: 4 čehna
Ulje: 1/2 šolje
Paradajz pelat: 2 kašike
Peršun list: 2 kašike
Crvena paprika : 1 kašikica