NihadinaKuhinja

Punjena muškatna bundeva

NihadinaKuhinja

Punjena muškatna bundeva

Sastojci:

Muskatna bundeva : 1

mljevenog mesa: 250 gr.

luka: 1 manja glavica

mladog luka (ako imate): 3-4

bijelog luka: 2 cehna

mrkva: 1

halapinjo paprika (ljuta papricica): 1

rize (skuhajte u slanoj vodi): 50 gr.

vode: 150 ml.

rendanog sira za posipanje: malo

Priprema:

Bundavu oprati, prepoloviti, ocistiti od sjemenki i pazljivo izvaditi meso bundave (nozem ili kasikom) i napravite male camce.

Posolite, pospite sa malo bibera, poprscite sa malo ulja pa zapecite na 180 C oko pola sata.

Izdubljeni dio okrenite prema dole dok pecete.

U tavi zagrijat malo ulja, dodati povrce i  isjeckano meso koje ste izdubili iz bundave.

Dodajte i mljeveno meso, zacine I sve zajedno prodinstajte.

Na kraju dodajte kuhanu rizu, promjesajte i maknite sa peci.

Bundavu ogulite, stavite u dublju tepsiju, napunite pripremljenom smjesom pa podlijte sa 150 ml vode.

Pokrijte folijom i pecite na 180 C oko 1 sat.

Maknite foliju, pospite sirom pa vratite u pec.

Pec pojacajte na 200 C i pecite dok se sir ne otopi.

Maknite iz peci i posluzite se.

Prijatno!

Sastojci:

Muskatna bundeva : 1

mljevenog mesa: 250 gr.

luka: 1 manja glavica

mladog luka (ako imate): 3-4

bijelog luka: 2 cehna

mrkva: 1

halapinjo paprika (ljuta papricica): 1

rize (skuhajte u slanoj vodi): 50 gr.

vode: 150 ml.

rendanog sira za posipanje: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.