NihadinaKuhinja

Pogaca

NihadinaKuhinja

Pogaca

Sastojci:

brasna: oko 1 kg.

soli: malo

uja: 1-2 kasike

prasak za pecivo ( Vispak- Laganini ): 1

sode bikarbone: 1 kasikica

jogurta: 500 ml.

mlake vode: po potrebi

Priprema:

Brasnu dodajte so,ulje,prasak za pecivo i sodu bikarbonu.

Dodajte jogurt i sve to promijesajte rukom.

Dodajite pomalo mlaku vodu dok ne umijesite fino tijesto ( ne previse tvrdo)

Tijesto istresite na pobrasnjenu povrsinu i oblikujte u loptu.

Nauljite tepsiju,tijesto stavite u tepsiju,fino rastanjite i zarezite nozom na dva mijesta.

Pec zagrijat na 200 C ubacite pogacu u pec i pecite oko 20 minuta.

Smanjite temperaturu na 180 C i nastavite sa pecenjem dok ne dobije finu boju to jest dok ne bude pecena.

Gotovu pogacu poprscite hladnom vodom,maknite iz tepsije i zamotajte u krpu.

Pustite sa odstoji zamotana da malo omeksa i prohladi se prije serviranja

Sastojci:

brasna: oko 1 kg.

soli: malo

uja: 1-2 kasike

prasak za pecivo ( Vispak- Laganini ): 1

sode bikarbone: 1 kasikica

jogurta: 500 ml.

mlake vode: po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.