NihadinaKuhinja

Punjene paprike i tikvice

NihadinaKuhinja

Punjene paprike i tikvice

Sastojci:

tikvice: 3

paprike: 3

luka: 1 glavica

bijelog luka: 2-3 cehna

mljevenog mesa: 500 gr.

paradajz sosa ili ajvara: 4-5 kasika

Tajna zacin za sarene dolme: 2 kasike

so i biber: po ukusu

Tajna zacin -dodatak jelima: malo

ulja: malo

rendan sir: oko 50 gr.

vrhnja za kuhanje: malo

Paprike i tikvice operite i prepolovite.

Izdubite tikvice pa izdubljeni dio isjeckajte.

Crveni i bijeli luk sitno isjeckajte.

Na malo ulja proprzite oba luka i izdubljeni dio tikvica.

Dodajte meso zacine i proprzite.

Dodajte paradajz sos i malo vode,promijesajte i prodinstajte.

Tikvice i paprike poredajte u nauljenu tepsiju i pecite na 180 C oko 10-15 minuta.

Maknite iz peci,punite pripremljenim filom i poprscite sa malo vrhnja za kuhanje.

Prekrite foliom i pojacajte temperaturu na 200 C pa pecite oko 35-40 minuta.

Maknite iz peci,maknite foliju i pospite rendanim sirom.

Vratite u pec da se sir otopi pa maknite iz peci,prohladite i posluzite se.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.