tajnakuhinje

Pileći bataci

tajnakuhinje

Pileći bataci

Sastojci:

Pileći batak: 1 kg

Tajna mješavina: 2 kašike

Crveni luk: 1 glavica

Prasa: 200 gr

Paradajz svježi: 200 gr

Limun: 1 kom

So: 1 kašikica

Bijeli biber: 1 kašikica

Maslinovo ulje: 4 kašike

Riža: 200 gr

Priprema:

Crveni luk sitni nasjeckati, limun ocjediti, dodati ulje, Tajna mješavinu, so, bijeli biber i  pileće batake. Sve marinirati pola sata pa peći na ulju u tavi.  Poslužiti paradajz i prasu na rezance na maslinovom ulju i kuhanu rižu.

Prijatno!

Sastojci:

Pileći batak: 1 kg

Tajna mješavina: 2 kašike

Crveni luk: 1 glavica

Prasa: 200 gr

Paradajz svježi: 200 gr

Limun: 1 kom

So: 1 kašikica

Bijeli biber: 1 kašikica

Maslinovo ulje: 4 kašike

Riža: 200 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.