tajnakuhinje
Pileći bataci
tajnakuhinje
Pileći bataci
Sastojci:
Pileći batak: 1 kg
Tajna mješavina: 2 kašike
Crveni luk: 1 glavica
Prasa: 200 gr
Paradajz svježi: 200 gr
Limun: 1 kom
So: 1 kašikica
Bijeli biber: 1 kašikica
Maslinovo ulje: 4 kašike
Riža: 200 gr
Priprema:
Crveni luk sitni nasjeckati, limun ocjediti, dodati ulje, Tajna mješavinu, so, bijeli biber i pileće batake. Sve marinirati pola sata pa peći na ulju u tavi. Poslužiti paradajz i prasu na rezance na maslinovom ulju i kuhanu rižu.
Prijatno!
Sastojci:
Pileći batak: 1 kg
Tajna mješavina: 2 kašike
Crveni luk: 1 glavica
Prasa: 200 gr
Paradajz svježi: 200 gr
Limun: 1 kom
So: 1 kašikica
Bijeli biber: 1 kašikica
Maslinovo ulje: 4 kašike
Riža: 200 gr