tajnakuhinje

Teletina sa bukovačama

Neodoljivo ukusno!

tajnakuhinje

Teletina sa bukovačama

Neodoljivo ukusno!

Sastojci:

Teleća šnicla: 400gr

Tajna mješavina: 3 kašike

Bukovače: 500gr

Prasa: 200gr

Vrhnje za kuhanje: 1 šolja

Jogurt: 3 kašike

So: 1 kašikica

Tahan: 1 kašika

Ćurokot: 1 kašika

Worcester umak: 1 kašika

Teletinu isjeći na odreske pa ih istući na tanko, posuti sa Tajna mješavinom i premazati sa worcesterom, pa ga peći na maslinovom ulju u tavi. U drugu tavu svježe bukovače pržiti na maslinovom ulju. Na odrezak posuti ćurokot i doliti malo worcestera i vrhnje za kuhanje i tahan. Sve dosoliti i pobiberiti  u bukovače dodati prasu na rezance i jogurt. Jelo dekorisati sa svježim povrćem i začinskim biljem.

Prijatno!

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.