NihadinaKuhinja

Laganini kolac

NihadinaKuhinja

Laganini kolac

Sastojci:

omeksalog putera: 220 gr.

secera: 200 gr.

jaja: 3

kakao praha: 3 kasike

vode: 5 kasika

brasna: 200 gr.

prasak za pecivo (Laganini-Vispak): 1

krupnije mljeveni oraha: 100 gr.

Krema: ;

puding -okus cokolade (Laganini-Vispak): 1

mlijeka: 600 ml.

secera: 4-5 kasika

Priprema:

Kakao potopit u 5 kasika tople vode i dobro izmjesat.

U zdjeli umutit omeksali puter i secer (mozete puter omeksat u mikrovalnoj ali ne skroz otopit )

Dodat potopljeni kakao i jaja pa sve dobro izmjesat kasikom ili viljuskom (nisam koristila mikser).

Na kraju dodajte brasno i prasak za pecivo pa izmijesat

Na kraju dodat mljevene orahe i njih umjesit u tjesto.

Istresite u nauljenu tepsiju i pecite na 180 C oko 40 minuta ili dok biskvit ne bude gotov.

Dok se biskvit pece skuhajte puding po uputstvu na pakovanju.

Gotov biskvit izbockajte drskom od drvene kasike i preko vruceg biskvita prelite vruc puding.

Ohladjen kolac mozete ukrasit slagom ili pospite sa malo oraha.

Sastojci:

omeksalog putera: 220 gr.

secera: 200 gr.

jaja: 3

kakao praha: 3 kasike

vode: 5 kasika

brasna: 200 gr.

prasak za pecivo (Laganini-Vispak): 1

krupnije mljeveni oraha: 100 gr.

Krema: ;

puding -okus cokolade (Laganini-Vispak): 1

mlijeka: 600 ml.

secera: 4-5 kasika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.