NihadinaKuhinja

Burek na malo drugaciji nacin

NihadinaKuhinja

Burek na malo drugaciji nacin

Sastojci:

jufke-kora za pitu: 1 pakovanje

mljevenog mesa: 800 gr.

luka: 2 glavice

bijelog luka: 3-4 cehna

mrkva: 1 veca

so i biber: po ukusu

Tajna-dodatak jelima: 1 kasika

mijesavina za burek: 1 pakovanje

persuna ako imate (moze i suhi): malo

Preliv: ;

jaja: 4

soli: malo

kisele vode (moze i obicna): 100 ml.

Priprema:

U dublju tavu stavit ulje da se zagrije.

Oba luka i mrkvu sitno isjeckat ili izrendat ,stavite u tavu i proprzite.

Dodat mljeveno meso i zacine pa nastavit sa przenjem .

Gotovom mesu dodat malo persuna,izmjesat pa maket sa peci da se prohladi.

U zdjeli izmutit jaja sa malo soli i dodat kiselu vodu (moze i obisna).

U nauljenu tepsiju stavit dva lista jufke ,posut mljevenim mesom pa prekrit sa dva lista jufke.

Ponavljajte postupak dok ne utrosite jufku i meso.

Zadnji list poprskat uljom i vodom pa isjecite na kocke.

Zalit izmucenim jajima i vodom pa stavit da se pece na 180 C oko 40 minuta

Nakon 30 minuta smanjite temperaturu na 150 C da se jos malo prosusi (oko 10-15 minuta).

Prekrite vlaznom krpom da malo omeksa i da se prohlad pa servirajte uz casu jogurta ili kefira.

Sastojci:

jufke-kora za pitu: 1 pakovanje

mljevenog mesa: 800 gr.

luka: 2 glavice

bijelog luka: 3-4 cehna

mrkva: 1 veca

so i biber: po ukusu

Tajna-dodatak jelima: 1 kasika

mijesavina za burek: 1 pakovanje

persuna ako imate (moze i suhi): malo

Preliv: ;

jaja: 4

soli: malo

kisele vode (moze i obicna): 100 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.