NihadinaKuhinja

Zapeceni kupus sa mljevenim mesom (Americka kuhinja)

NihadinaKuhinja

Zapeceni kupus sa mljevenim mesom (Americka kuhinja)

Sastojci:

svijezeg kupusa: 1 manja glavica

mljevenog mesa: oko 600 gr.

luka: 1 glavica

mrkva: 1

so i biber: po ukusu

ulja: malo

spageti sos (paradajz sos): 5-6 kasika

rendan sir (mocarela ili neki drugi topljivi): oko 100 gr.

Priprema:

Na malo ulja proprzite sitno sijeckan luk.

Luku dodajte meso i malo zacina pa proprzite.

Kupus isjecite,dodajte mu rendanu mrkvu,malo zacina i ulja pa promijesajte.

Nauljite tepsiju u nju istresite pola pripremljenog kupusa.

Preko kupusa istresite proprzeno meso,fino poravnajte pa prekrite ostatkom kupusa.

Namazite paradajz sosom,prekrite foliom i pecite 1 sat na 180 C.

Maknite iz peci,pospite rendanim sirom i vratite u pec na 5-6 minuta ali nemojte prekrivat.

Kad se sir otopio,poceo dobivat bojicu maknite iz peci,prohladite i posluzite se.

Sastojci:

svijezeg kupusa: 1 manja glavica

mljevenog mesa: oko 600 gr.

luka: 1 glavica

mrkva: 1

so i biber: po ukusu

ulja: malo

spageti sos (paradajz sos): 5-6 kasika

rendan sir (mocarela ili neki drugi topljivi): oko 100 gr.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.