NihadinaKuhinja

Bamija sa janjetinom

NihadinaKuhinja

Bamija sa janjetinom

Sastojci:

janjetine bez kosti: oko 500 gr.

luka: 2 glavice

mrkve: 2 vece

bijelog luka: 2-3 cehna

bamija: kolicina po vasoj zelji

so i biber: po ukusu

Tajna-dodatak jelima: 1 kasika

vode: po potrebi

kisele pavlake: 3-4 kasike

Priprema:

Meso isjec na kocke, crveni i bijeli luk sitno isjeckat i izrendat mrkvu.

U tavi zagrijat ulje pa stavit meso da se proprzi sa dodatkom malo soli i bibera.

Gotova meso maket iz tave a na istom ulju proprzit luk i mrkvu.

Kad su luk i mrkva omekli vratit meso unutra i dodat bamije.

Nasut vode tako da se sastojci potope,dodat zacine pa poklopit da se kuha.

Kuhat na laganoj temperaturi dok bamije ne budu gotove i dok voda malo ne ispari.

Kad je sve spremno dodat pavlaku i lagano promjesat.

 

Sastojci:

janjetine bez kosti: oko 500 gr.

luka: 2 glavice

mrkve: 2 vece

bijelog luka: 2-3 cehna

bamija: kolicina po vasoj zelji

so i biber: po ukusu

Tajna-dodatak jelima: 1 kasika

vode: po potrebi

kisele pavlake: 3-4 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.