NihadinaKuhinja

Gulas

NihadinaKuhinja

Gulas

Sastojci:

mesa : 1 kg. (moze i vise)

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 4 cehna

mrkve: 2

paradajz sosa: 4 kasike

so i biber: po vasem ukusu

Tajna-dodatak jelima: 1 kasika

mljevene paprike Vispak: 1 kasika

ulja: 3-4 kasike

persuna: malo

Priprema:

Ulje nasut u serpu i zagrijat.

Meso oprat i isjec na kocke pa stavit na vruce ulje.

Isjec oba luka i mrkvu pa stavit u serpu.

Nasut vode toliko da meso bude potopljeno.

Poklopit i ostavit da prokuha.

Dodat zacine i paradajz sos.

Gulas ostavit da se krcka na laganoj temperaturi dok meso ne bude skuhano.

Kad se meso skuhalo dodat mljevenu papriku i ostavit jos dvije tri minute da krcka.

Gotov gulas posut suhim ili sitno sjeckanim svjezim persunom i poklopit da se malo upari.

Promjesajte i mozete servirat sa cim zelite

Sastojci:

mesa : 1 kg. (moze i vise)

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 4 cehna

mrkve: 2

paradajz sosa: 4 kasike

so i biber: po vasem ukusu

Tajna-dodatak jelima: 1 kasika

mljevene paprike Vispak: 1 kasika

ulja: 3-4 kasike

persuna: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.