NihadinaKuhinja

Mesne roladice sa spinatom i sampinjonima

NihadinaKuhinja

Mesne roladice sa spinatom i sampinjonima

Sastojci:

teleci odrezaka(tanko tanko sjeceni): 5-6 komada

spinata ili blitve: 200 gr.

sampinjona: 300 gr.

luka: 2 glavice

putera: 1 kasika

ulja: 1 kasika

so i biber mozete dodat i malo Tajna dodatka jelima : po vasem ukusu

Priprema:

Na zagrijanom puteru i ulju proprzite luk.

Dodat gljive i dinstat dok malo ne omeksaju i dok sva tecnost potpuno ne ispari.

Spinat isjec na krupno i dodat gljivama.

Izmjesat i maket sa peci (pustit da se prohladi)

Meso namazat zacinima i stavljat fil pa zamotavat roladice.

Pricvrstit cackalicama pa proprzit sa svih strana.

Kad su roladice proprzene,izvadit cackalice a roladice stavit u vatrostalnu posudu.

Podlit sa malo vode i pec na 200 C oko 30 minuta,

Prevrnite roladice malo u tecnosti i servirajte sa gustim grahom i salatom.
 
 
 
 
 

Sastojci:

teleci odrezaka(tanko tanko sjeceni): 5-6 komada

spinata ili blitve: 200 gr.

sampinjona: 300 gr.

luka: 2 glavice

putera: 1 kasika

ulja: 1 kasika

so i biber mozete dodat i malo Tajna dodatka jelima : po vasem ukusu

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.