NihadinaKuhinja

Snicla na tostu

NihadinaKuhinja

Snicla na tostu

Sastojci:

snicle: 4

so i biber: po ukusu

Tajna - dodatak jelima: 1 kasikica

ulja: 4-5 kasika

luka: 1glavica

sampinjona: 200 gr.

paradajz sosa ili kecapa: 4 kasike

kruha za toster: 4 snite

persuna (za posipanje-dekoraciju): malo

Priprema:

Snicle istuci cekicem, posuti zacinima i pustiti da malo odstoje.

Ulje zagrijati pa proprziti snicle sa obe strane.

U drugoj tavi proprziti sitno sjeckani luk.

Dodati gljive isjecene na listice.

Dodati zacine i podliti sa malo vode.

Pustit da se krcka dok gljive ne omeksaju.

Gljivama dodati paradajz sos i persun.

Sve to prokrckati i skloniti sa peci.

Kruh ispeci u tosteru pa stavit na tanjir.

Na svaki komad kruha staviti sniclu a na sniclu staviti gljive.

Sastojci:

snicle: 4

so i biber: po ukusu

Tajna - dodatak jelima: 1 kasikica

ulja: 4-5 kasika

luka: 1glavica

sampinjona: 200 gr.

paradajz sosa ili kecapa: 4 kasike

kruha za toster: 4 snite

persuna (za posipanje-dekoraciju): malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.