NihadinaKuhinja

Juneca dzigerica

NihadinaKuhinja

Juneca dzigerica

Sastojci:

dugerica: kolicina po vasoj zelji

ulja: 2-3 kasike

luka: 1 veca glavica

brasna: malo

so i biber: po vasem ukusu

Tajna-dodatak jelima: 1 kasika

paradajz sosa: 2 kasike

gustina (skrobno brasno-gusnel): 1 kasikica

vode: 250-300 ml.

mlijeko za potopit dzigericu: kolicina-po potrebi

Priprema:

Dzigericu potopit u mlijeko i pustit da odstoji sat dva.

Ocjedit dzigericu i isjec na zeljene komade.

Ulje zagrijat u tavi.

Brasno stavit u tanjir i dodat mu zacine.

Dzigericu uvaljat u brasno pa przit na vrelom ulju.

Maket dzigericu iz tave a na istom ulju proprzit luk isjecen na trakice.

Luku dodat malo soli da brze omeksa pa mu dodat dzigericu.

Sve tako malo prodinstat pa zalit vodom.

Dodat jos malo zacina pa krckat oko 5 minuta.

Paradajz sos i gustin pomjesat,izmutit sa malo hladne vode pa sve to istrest u tavu sa lukom i dzigericom.

Promijesat,prokuhat pa maket sa peci.

Servirajte uz rizu ili pire krompir.

 

Sastojci:

dugerica: kolicina po vasoj zelji

ulja: 2-3 kasike

luka: 1 veca glavica

brasna: malo

so i biber: po vasem ukusu

Tajna-dodatak jelima: 1 kasika

paradajz sosa: 2 kasike

gustina (skrobno brasno-gusnel): 1 kasikica

vode: 250-300 ml.

mlijeko za potopit dzigericu: kolicina-po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.