NihadinaKuhinja
Gulas sa paprikama
NihadinaKuhinja
Gulas sa paprikama
Sastojci:
teletine ili nekog drugog mesa: 500 gr.
luka: 4 glavice
paprike: 2-3
bijelog luka: 2 cehna
vode: 300 ml.
paradajz sosa: 2-3 kasike
kisele pavlake: 2 kasike
mljevene paprike Vispak: 1 kasika
ulja: 3-4 kasike
so i biber: po vasem ukusu
Priprema:
Luk sitno isjeckati, staviti na zagrijano ulje i kratko proprziti.
Meso isjeci na kocke, dodati luku, dodati i zacine pa sve prziti dok meso ne omeksa.
Paprike i bjeli luk isjeci pa dodati mesu i prziti jos desetak minuta.
Dodati Vispak mljevenu papriku, paradajz sos i vodu pa pustiti da se krcka dok paprike ne budu na pola gotove (trebaju ostati cvrsce)
Kad je sve gotovo, skloniti sa peci i dodati pavlaku.
Servirati uz rizu ili pire krompir.
Meso isjeci na kocke, dodati luku, dodati i zacine pa sve prziti dok meso ne omeksa.
Paprike i bjeli luk isjeci pa dodati mesu i prziti jos desetak minuta.
Dodati Vispak mljevenu papriku, paradajz sos i vodu pa pustiti da se krcka dok paprike ne budu na pola gotove (trebaju ostati cvrsce)
Kad je sve gotovo, skloniti sa peci i dodati pavlaku.
Servirati uz rizu ili pire krompir.
Prijatno!
Sastojci:
teletine ili nekog drugog mesa: 500 gr.
luka: 4 glavice
paprike: 2-3
bijelog luka: 2 cehna
vode: 300 ml.
paradajz sosa: 2-3 kasike
kisele pavlake: 2 kasike
mljevene paprike Vispak: 1 kasika
ulja: 3-4 kasike
so i biber: po vasem ukusu