NihadinaKuhinja

Gulas sa paprikama

NihadinaKuhinja

Gulas sa paprikama

Sastojci:

teletine ili nekog drugog mesa: 500 gr.

luka: 4 glavice

paprike: 2-3

bijelog luka: 2 cehna

vode: 300 ml.

paradajz sosa: 2-3 kasike

kisele pavlake: 2 kasike

mljevene paprike Vispak: 1 kasika

ulja: 3-4 kasike

so i biber: po vasem ukusu

Priprema:

Luk sitno isjeckati, staviti na zagrijano ulje i kratko proprziti.

Meso isjeci na kocke, dodati luku, dodati i zacine pa sve prziti dok meso ne omeksa.

Paprike i bjeli luk isjeci pa dodati mesu i prziti jos desetak minuta.

Dodati Vispak mljevenu papriku, paradajz sos i vodu pa pustiti da se krcka dok paprike ne budu na pola gotove (trebaju ostati cvrsce)

Kad je sve gotovo, skloniti sa peci i dodati pavlaku.

Servirati uz rizu ili pire krompir.
 
Prijatno!

 

Sastojci:

teletine ili nekog drugog mesa: 500 gr.

luka: 4 glavice

paprike: 2-3

bijelog luka: 2 cehna

vode: 300 ml.

paradajz sosa: 2-3 kasike

kisele pavlake: 2 kasike

mljevene paprike Vispak: 1 kasika

ulja: 3-4 kasike

so i biber: po vasem ukusu

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.