NihadinaKuhinja

<3 Pura <3

NihadinaKuhinja

<3 Pura <3

Sastojci:

voda i brasno : kolicina po vasoj zelji (zavisi za koliko osoba pravite)

soli: malo

putera ili masla: 1 kasika

Preliv: ;

mlijeka: 400 ml.

kisele pavlake: 2-3 kasike

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

Priprema:

Napravite puru kao i obicno sto pravite,voda,so i malo putera ili masla.

Prokuhajte gore navedene sastojke.

Dodajte kukuruzno brasno i mijesajte da se ne stvore grudvice.

U isto vrijeme na pec stavite vodu za puru i sastojke za preliv.

Mlijeko, kiselu pavlaku (ili domaceg kajmaka ako imate) i vrhnje za kuhanje,

Sve to posolila,promijesajte i zagrijte.

Gotovu puru vadite kasikom u posudu,(moze manja tepsija )

Pripremljeni preliv istresite preko pure,isjecite kasikom,malo prohladite i posluzite se .

Ne znam dali ste kad probale luk uz puru,ako niste vrijeme je odlicno idu jedno uz drugo 

Sastojci:

voda i brasno : kolicina po vasoj zelji (zavisi za koliko osoba pravite)

soli: malo

putera ili masla: 1 kasika

Preliv: ;

mlijeka: 400 ml.

kisele pavlake: 2-3 kasike

vrhnja za kuhanje: 100 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.