<3 Pura <3
<3 Pura <3
Sastojci:
voda i brasno : kolicina po vasoj zelji (zavisi za koliko osoba pravite)
soli: malo
putera ili masla: 1 kasika
Preliv: ;
mlijeka: 400 ml.
kisele pavlake: 2-3 kasike
vrhnja za kuhanje: 100 ml.
Priprema:
Napravite puru kao i obicno sto pravite,voda,so i malo putera ili masla.
Prokuhajte gore navedene sastojke.
Dodajte kukuruzno brasno i mijesajte da se ne stvore grudvice.
U isto vrijeme na pec stavite vodu za puru i sastojke za preliv.
Mlijeko, kiselu pavlaku (ili domaceg kajmaka ako imate) i vrhnje za kuhanje,
Sve to posolila,promijesajte i zagrijte.
Gotovu puru vadite kasikom u posudu,(moze manja tepsija )
Pripremljeni preliv istresite preko pure,isjecite kasikom,malo prohladite i posluzite se .
Ne znam dali ste kad probale luk uz puru,ako niste vrijeme je odlicno idu jedno uz drugo ![]()
Sastojci:
voda i brasno : kolicina po vasoj zelji (zavisi za koliko osoba pravite)
soli: malo
putera ili masla: 1 kasika
Preliv: ;
mlijeka: 400 ml.
kisele pavlake: 2-3 kasike
vrhnja za kuhanje: 100 ml.