NihadinaKuhinja

Janjetina na Arapski nacin

NihadinaKuhinja

Janjetina na Arapski nacin

Sastojci:

nogica: 1 janjeca

bijelog luka: 5-6 cehna (moze i vise)

so i biber: po ukusu

iako je na Arapski nacin mi cemo dodat Tajna - dodatak jelima : 1 kasika

vode: 600 ml.

Priprema:

Meso oprat i posusit.

Zarezat na par mijesta i u svaki zarezani dio stavit cehno bijelog luka

Namazat dobro zacinima pa stavit u tepsiju.

Nasut vodu u tepsju i prekrit sa 3 sloja folije.

Pec na 180C oko 3-4 sata.

Nakon 3-4 sata maket foliju,ocjedit vodu i vratit u pec da meso dobije bojicu (da se zapece)

 

Sastojci:

nogica: 1 janjeca

bijelog luka: 5-6 cehna (moze i vise)

so i biber: po ukusu

iako je na Arapski nacin mi cemo dodat Tajna - dodatak jelima : 1 kasika

vode: 600 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
Ascibasa 2023-09-26 09:51:15
A sta je arapsko u ovom receptu?