NihadinaKuhinja
Gulas sa povrcom
NihadinaKuhinja
Gulas sa povrcom
Sastojci:
mesa (teletina,junetina a moze i govedina samo duze kuhate ako je tvrdje meso): 600 gr.
paradajza: 3
paprike: 2
luka: 2 glavice
bijelog luka: 4 cehna
sampinjona: 400 gr.
soka od limuna: 2 kasike
kisele vode: 100 ml.
so,biber,Tajna-dodatak jelima i suhi persun: kolicina zacina po vasem ukusu
ulja: 3-4 kasike
gustina: 1 kasikica
kisele pavlake: 200 gr.
Priprema:
Meso i oba luka isjec i proprzit na malo ulja.
Dodat gljive isjecena na polovice i izmjesat.
Dodat sok od limuna ,kiselu vodu i zacine pa krckat na laganoj temperaturi.
Pred kraj dodat paprike i paradajz isjecene na kockice.
Pavaku i gustin izmjesat i dodat gulasu.
Promjesat,malo prokrckat i to je to.
Servirajte sa kuhanom rizom a moze i sa krompirom.
Dodat gljive isjecena na polovice i izmjesat.
Dodat sok od limuna ,kiselu vodu i zacine pa krckat na laganoj temperaturi.
Pred kraj dodat paprike i paradajz isjecene na kockice.
Pavaku i gustin izmjesat i dodat gulasu.
Promjesat,malo prokrckat i to je to.
Servirajte sa kuhanom rizom a moze i sa krompirom.
Sastojci:
mesa (teletina,junetina a moze i govedina samo duze kuhate ako je tvrdje meso): 600 gr.
paradajza: 3
paprike: 2
luka: 2 glavice
bijelog luka: 4 cehna
sampinjona: 400 gr.
soka od limuna: 2 kasike
kisele vode: 100 ml.
so,biber,Tajna-dodatak jelima i suhi persun: kolicina zacina po vasem ukusu
ulja: 3-4 kasike
gustina: 1 kasikica
kisele pavlake: 200 gr.