NihadinaKuhinja

Gulas sa povrcom

NihadinaKuhinja

Gulas sa povrcom

Sastojci:

mesa (teletina,junetina a moze i govedina samo duze kuhate ako je tvrdje meso): 600 gr.

paradajza: 3

paprike: 2

luka: 2 glavice

bijelog luka: 4 cehna

sampinjona: 400 gr.

soka od limuna: 2 kasike

kisele vode: 100 ml.

so,biber,Tajna-dodatak jelima i suhi persun: kolicina zacina po vasem ukusu

ulja: 3-4 kasike

gustina: 1 kasikica

kisele pavlake: 200 gr.

Priprema:

Meso i oba luka isjec i proprzit na malo ulja.

Dodat gljive isjecena na polovice i izmjesat.

Dodat sok od limuna ,kiselu vodu i zacine pa krckat na laganoj temperaturi.

Pred kraj dodat paprike i paradajz isjecene na kockice.

Pavaku i gustin izmjesat i dodat gulasu.

Promjesat,malo prokrckat i to je to.

Servirajte sa kuhanom rizom a moze i sa krompirom.

 

Sastojci:

mesa (teletina,junetina a moze i govedina samo duze kuhate ako je tvrdje meso): 600 gr.

paradajza: 3

paprike: 2

luka: 2 glavice

bijelog luka: 4 cehna

sampinjona: 400 gr.

soka od limuna: 2 kasike

kisele vode: 100 ml.

so,biber,Tajna-dodatak jelima i suhi persun: kolicina zacina po vasem ukusu

ulja: 3-4 kasike

gustina: 1 kasikica

kisele pavlake: 200 gr.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.