NihadinaKuhinja
Dzigerica sa palentom (purom)
NihadinaKuhinja
Dzigerica sa palentom (purom)
Sastojci:
pilece dzigerice: 500 gr.
luka: 2 glavice
kisele vode: 100 ml.
gustina (skrobnog brasna): 1 kasika
ulja,soli i bibera: malo
putra ili masla: 1 kasika
Priprema:
Luk isjec na kolutove.
U tavi zagrija ulje i otopit puter pa dodat luk.
Malo posolit i ostavit da se proprzi (da luk malo omeksa).
Dodat kiselu vodu,dzigericu i zacine.
Sve to izmjesat i dinstat oko 15-20 minuta.
Posut sa kasikom gustina,izmjesat i maket sa peci.
Skuhat palentu (puru) pa servirat sa dzigericom
Sastojci:
pilece dzigerice: 500 gr.
luka: 2 glavice
kisele vode: 100 ml.
gustina (skrobnog brasna): 1 kasika
ulja,soli i bibera: malo
putra ili masla: 1 kasika