NihadinaKuhinja

Dzigerica sa palentom (purom)

NihadinaKuhinja

Dzigerica sa palentom (purom)

Sastojci:

pilece dzigerice: 500 gr.

luka: 2 glavice

kisele vode: 100 ml.

gustina (skrobnog brasna): 1 kasika

ulja,soli i bibera: malo

putra ili masla: 1 kasika

Priprema:

Luk isjec na kolutove.

U tavi zagrija ulje i otopit puter pa dodat luk.

Malo posolit i ostavit da se proprzi (da luk malo omeksa).

Dodat kiselu vodu,dzigericu i zacine.

Sve to izmjesat i dinstat oko 15-20 minuta.

Posut sa kasikom gustina,izmjesat i maket sa peci.

Skuhat palentu (puru) pa servirat sa dzigericom

Sastojci:

pilece dzigerice: 500 gr.

luka: 2 glavice

kisele vode: 100 ml.

gustina (skrobnog brasna): 1 kasika

ulja,soli i bibera: malo

putra ili masla: 1 kasika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.