NihadinaKuhinja

Zapeceno meso i povrce

NihadinaKuhinja

Zapeceno meso i povrce

Sastojci:

junetine ili teletine: 400-500 gr.

krompira: 5-6

mrkve: 3

mladog kupusa: 1 glavica

so,biber Tajna dodatak jelima: po ukusu

ulja: malo

suha,ljuta drobljena paprika (moze bez nje): 1

vode: 300 ml.

Tajna zacin za Bosanski lonac: 2 kasike

Priprema:

Kupus isjecite na vece komade

Serpu nauljite i u nju rasporedite polovicu kupusa.

Krompir ogulite i isjecite na vece kolutove ili samo prepolovite krompir.

Mrkvu ocistite i isjecite na vece komade.

Meso isjecite na kocke.

Sve operate pomjesajte u neku posudu pa dodajte zacine i malo ulja.

Izmjesajte i istresite preko kupusa.

Prekrite ostatkom kupusa,prelite vodom i pospite drobljenom suhom paprikom.

Poklopite ili prekrite foliom i pecite na 180C oko 2 sata.

Nakon 2 sata otvorite,lagano promjesajte sa dvije viljuske ,prohladite i posluzite se.
 
 
 
 
 

Sastojci:

junetine ili teletine: 400-500 gr.

krompira: 5-6

mrkve: 3

mladog kupusa: 1 glavica

so,biber Tajna dodatak jelima: po ukusu

ulja: malo

suha,ljuta drobljena paprika (moze bez nje): 1

vode: 300 ml.

Tajna zacin za Bosanski lonac: 2 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.