NihadinaKuhinja
Zapeceno meso i povrce
NihadinaKuhinja
Zapeceno meso i povrce
Sastojci:
junetine ili teletine: 400-500 gr.
krompira: 5-6
mrkve: 3
mladog kupusa: 1 glavica
so,biber Tajna dodatak jelima: po ukusu
ulja: malo
suha,ljuta drobljena paprika (moze bez nje): 1
vode: 300 ml.
Tajna zacin za Bosanski lonac: 2 kasike
Priprema:
Kupus isjecite na vece komade
Serpu nauljite i u nju rasporedite polovicu kupusa.
Krompir ogulite i isjecite na vece kolutove ili samo prepolovite krompir.
Mrkvu ocistite i isjecite na vece komade.
Meso isjecite na kocke.
Sve operate pomjesajte u neku posudu pa dodajte zacine i malo ulja.
Izmjesajte i istresite preko kupusa.
Prekrite ostatkom kupusa,prelite vodom i pospite drobljenom suhom paprikom.
Poklopite ili prekrite foliom i pecite na 180C oko 2 sata.
Nakon 2 sata otvorite,lagano promjesajte sa dvije viljuske ,prohladite i posluzite se.
Serpu nauljite i u nju rasporedite polovicu kupusa.
Krompir ogulite i isjecite na vece kolutove ili samo prepolovite krompir.
Mrkvu ocistite i isjecite na vece komade.
Meso isjecite na kocke.
Sve operate pomjesajte u neku posudu pa dodajte zacine i malo ulja.
Izmjesajte i istresite preko kupusa.
Prekrite ostatkom kupusa,prelite vodom i pospite drobljenom suhom paprikom.
Poklopite ili prekrite foliom i pecite na 180C oko 2 sata.
Nakon 2 sata otvorite,lagano promjesajte sa dvije viljuske ,prohladite i posluzite se.
Sastojci:
junetine ili teletine: 400-500 gr.
krompira: 5-6
mrkve: 3
mladog kupusa: 1 glavica
so,biber Tajna dodatak jelima: po ukusu
ulja: malo
suha,ljuta drobljena paprika (moze bez nje): 1
vode: 300 ml.
Tajna zacin za Bosanski lonac: 2 kasike