NihadinaKuhinja

Gulas sa prasom-porilukom

NihadinaKuhinja

Gulas sa prasom-porilukom

Sastojci:

mesa: 500-600 gr.

prase-poriluka: 3 komada

so,biber i Tajna dodatak jelima: po ukusu

brasna: 1 kasika

mljevene paprike Vispak: 1 kasika

paradajz sosa: 2 kasike

vode: 500 ml.

Tajna- kocka za juhu: 1

uja: 3-4 kasike

Priprema:

Meso isjecite na kocke,dodajte mu so,biber i Tajna dodatak jelima pa izmjesajte.

Dublju tepsiju nauljite,u nju stavite meso pa pecite na 180C oko 30 minuta.

Prasu isjecite na vece komade.

Prasi dodajte malo soli,promjesajte I proprzite.

U serpici skuhajte kocku za juhu u 500 ml. vode.

Prasi dodajte brasno,mljevenu paprika I paradajz sos.

Promjesajte pa zalite pripremljenom juhom.

Prokuhajte,istresite preko mesa pa pecite jos 30 minuta.

Servirajte sa pire krompirom a moze I sa tijesteninom.
 
 
 
 
 

Sastojci:

mesa: 500-600 gr.

prase-poriluka: 3 komada

so,biber i Tajna dodatak jelima: po ukusu

brasna: 1 kasika

mljevene paprike Vispak: 1 kasika

paradajz sosa: 2 kasike

vode: 500 ml.

Tajna- kocka za juhu: 1

uja: 3-4 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.