NihadinaKuhinja
Gulas sa prasom-porilukom
NihadinaKuhinja
Gulas sa prasom-porilukom
Sastojci:
mesa: 500-600 gr.
prase-poriluka: 3 komada
so,biber i Tajna dodatak jelima: po ukusu
brasna: 1 kasika
mljevene paprike Vispak: 1 kasika
paradajz sosa: 2 kasike
vode: 500 ml.
Tajna- kocka za juhu: 1
uja: 3-4 kasike
Priprema:
Meso isjecite na kocke,dodajte mu so,biber i Tajna dodatak jelima pa izmjesajte.
Dublju tepsiju nauljite,u nju stavite meso pa pecite na 180C oko 30 minuta.
Prasu isjecite na vece komade.
Prasi dodajte malo soli,promjesajte I proprzite.
U serpici skuhajte kocku za juhu u 500 ml. vode.
Prasi dodajte brasno,mljevenu paprika I paradajz sos.
Promjesajte pa zalite pripremljenom juhom.
Prokuhajte,istresite preko mesa pa pecite jos 30 minuta.
Servirajte sa pire krompirom a moze I sa tijesteninom.
Dublju tepsiju nauljite,u nju stavite meso pa pecite na 180C oko 30 minuta.
Prasu isjecite na vece komade.
Prasi dodajte malo soli,promjesajte I proprzite.
U serpici skuhajte kocku za juhu u 500 ml. vode.
Prasi dodajte brasno,mljevenu paprika I paradajz sos.
Promjesajte pa zalite pripremljenom juhom.
Prokuhajte,istresite preko mesa pa pecite jos 30 minuta.
Servirajte sa pire krompirom a moze I sa tijesteninom.
Sastojci:
mesa: 500-600 gr.
prase-poriluka: 3 komada
so,biber i Tajna dodatak jelima: po ukusu
brasna: 1 kasika
mljevene paprike Vispak: 1 kasika
paradajz sosa: 2 kasike
vode: 500 ml.
Tajna- kocka za juhu: 1
uja: 3-4 kasike