NihadinaKuhinja

Malo drugaciji gulas

NihadinaKuhinja

Malo drugaciji gulas

Sastojci:

junetine ili teletine: 500 gr. (moze i vise)

luka: 2 glavice

bijelog luka: 5-6 cehna

suhe paprike (moze bez njih): 1-2

so,biber i Tajna dodatak jelima: po ukusu

sampinjona: 600 gr.

kukuruza: 1 konzerva

ajvara ili paradajz sosa: 1 kasika

vode: 400 ml.

vrhnja za kuhanje ili kisele pavlake: 100 ml.

persuna: malo

Priprema:

Oba luka sitno isjeckajte,posolite i proprzite.

Dodajte suhe paprike i promjesajte.

Meso isjecite na kokice i dodajte luku.

Dodajte zacine i dinstajte na laganoj temperature oko 20 minuta.

Mesu dodajte sampinjone (samo ih prepolovite nemojte sjec na listice)

Ocjedite kukuruz iz konzerve i dodajte mesu.

Dodajte ajvar ili paradajz sos pa zalite sa 400 ml. vode.

Smanjite temperature,poklopite serpu i kuhajte oko 40 minuta.

Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje,promjesajte,prokuhajte,pospite persunom i maknite sa peci.

Servirajte uz pire krompir ili tijesteninu.

Sastojci:

junetine ili teletine: 500 gr. (moze i vise)

luka: 2 glavice

bijelog luka: 5-6 cehna

suhe paprike (moze bez njih): 1-2

so,biber i Tajna dodatak jelima: po ukusu

sampinjona: 600 gr.

kukuruza: 1 konzerva

ajvara ili paradajz sosa: 1 kasika

vode: 400 ml.

vrhnja za kuhanje ili kisele pavlake: 100 ml.

persuna: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.