Malo drugaciji gulas
Malo drugaciji gulas
Sastojci:
junetine ili teletine: 500 gr. (moze i vise)
luka: 2 glavice
bijelog luka: 5-6 cehna
suhe paprike (moze bez njih): 1-2
so,biber i Tajna dodatak jelima: po ukusu
sampinjona: 600 gr.
kukuruza: 1 konzerva
ajvara ili paradajz sosa: 1 kasika
vode: 400 ml.
vrhnja za kuhanje ili kisele pavlake: 100 ml.
persuna: malo
Priprema:
Oba luka sitno isjeckajte,posolite i proprzite.
Dodajte suhe paprike i promjesajte.
Meso isjecite na kokice i dodajte luku.
Dodajte zacine i dinstajte na laganoj temperature oko 20 minuta.
Mesu dodajte sampinjone (samo ih prepolovite nemojte sjec na listice)
Ocjedite kukuruz iz konzerve i dodajte mesu.
Dodajte ajvar ili paradajz sos pa zalite sa 400 ml. vode.
Smanjite temperature,poklopite serpu i kuhajte oko 40 minuta.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje,promjesajte,prokuh
Servirajte uz pire krompir ili tijesteninu.
Sastojci:
junetine ili teletine: 500 gr. (moze i vise)
luka: 2 glavice
bijelog luka: 5-6 cehna
suhe paprike (moze bez njih): 1-2
so,biber i Tajna dodatak jelima: po ukusu
sampinjona: 600 gr.
kukuruza: 1 konzerva
ajvara ili paradajz sosa: 1 kasika
vode: 400 ml.
vrhnja za kuhanje ili kisele pavlake: 100 ml.
persuna: malo