NihadinaKuhinja

Pljeskavice

NihadinaKuhinja

Pljeskavice

Sastojci:

mljevenog mesa: 1 kg.

luka: 1 veca glavica

bijelog luka: 3-4 cehna

jaja: 2

kisele pavlake: 3-4 kasike

prezle (krusni mrvica): 5 kasika

sitno sijeckanog persuna (moze suhi): 1 kasika

so i biber: po ukusu

Tajna zacin za cevape i pljeskavice: 1

vode: 100 ml.

ulje: za przenje

Priprema:

Meso stavit u posudu ,dodat persun i oba luka izrendat pa dodat mesu.

Dodat pavlaku,prezlu i jaja.

Dodat zacine i sve dobro izmjesat.

U tavu nasut malo vise ulja da se zagrije.

Mokrim rukama oblikovat pljeskavice i stavljat u vrelo ulje da se przi (smanjite temperaturu)

Gotavae pljeskavice vadit na papir da se ocjedi visak masnoce.

Servirajte uz krompir ili pravite sendvice.

Sastojci:

mljevenog mesa: 1 kg.

luka: 1 veca glavica

bijelog luka: 3-4 cehna

jaja: 2

kisele pavlake: 3-4 kasike

prezle (krusni mrvica): 5 kasika

sitno sijeckanog persuna (moze suhi): 1 kasika

so i biber: po ukusu

Tajna zacin za cevape i pljeskavice: 1

vode: 100 ml.

ulje: za przenje

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.