Pljeskavice
Pljeskavice
Sastojci:
mljevenog mesa: 1 kg.
luka: 1 veca glavica
bijelog luka: 3-4 cehna
jaja: 2
kisele pavlake: 3-4 kasike
prezle (krusni mrvica): 5 kasika
sitno sijeckanog persuna (moze suhi): 1 kasika
so i biber: po ukusu
Tajna zacin za cevape i pljeskavice: 1
vode: 100 ml.
ulje: za przenje
Priprema:
Meso stavit u posudu ,dodat persun i oba luka izrendat pa dodat mesu.
Dodat pavlaku,prezlu i jaja.
Dodat zacine i sve dobro izmjesat.
U tavu nasut malo vise ulja da se zagrije.
Mokrim rukama oblikovat pljeskavice i stavljat u vrelo ulje da se przi (smanjite temperaturu)
Gotavae pljeskavice vadit na papir da se ocjedi visak masnoce.
Servirajte uz krompir ili pravite sendvice.
Sastojci:
mljevenog mesa: 1 kg.
luka: 1 veca glavica
bijelog luka: 3-4 cehna
jaja: 2
kisele pavlake: 3-4 kasike
prezle (krusni mrvica): 5 kasika
sitno sijeckanog persuna (moze suhi): 1 kasika
so i biber: po ukusu
Tajna zacin za cevape i pljeskavice: 1
vode: 100 ml.
ulje: za przenje