NihadinaKuhinja

Rolnice sa kuhanim jajima

NihadinaKuhinja

Rolnice sa kuhanim jajima

Sastojci:

tanko sjecene snicle: 4

ajvara: malo

kuhana jaja: 2

so i biber: po ukusu

Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcem: 1 kasikica

sampinjona: 600 gr.

kisele vode: 200 ml.

obicne vode: 200 ml.

vrhnja za kuhanje: 200 ml.

gustina ili brasna: 1 mala kasikica

Priprema:

Prvo skuhajte jaja, ogulite i isjecite uzduz na 4 dijela (4 kriske)

Snicle posut sa malo zacina pa istuci cekicem za meso.

Snicle namazite ajvarom, stavite dvije kriske jaja, zamotajte i pricvrstite cackalicom.

Przite na malo ulja sa svih strana pa rolnice maknite iz tave.

Na istoj masnoci proprzite sampinjone sa malo zacina (sjecite ih na listice ili prepolovote)

Sampinjonima dodajte kiselu i obicnu vodu, prokuhajte pa rolnice dodajte u tavu sa gljivama.

Smanjite temperature, poklopite tavu pa kuhaje oko 40 minuta.

Povremeno okrenite rolnice da se fino skuhaju.

Kad je jelo gotovo odstranite cackalice.

Gustin ili brasno izmjesajte sa malo hladne vode, dodajte vrhnju za kuhanje, izmjesajte pa sve to istresite u tavu.

Promjesajte, prokuhajte pa maknite sa peci.

Servirajte sa pire krompirom ili rizom.

Prijatno!

Sastojci:

tanko sjecene snicle: 4

ajvara: malo

kuhana jaja: 2

so i biber: po ukusu

Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcem: 1 kasikica

sampinjona: 600 gr.

kisele vode: 200 ml.

obicne vode: 200 ml.

vrhnja za kuhanje: 200 ml.

gustina ili brasna: 1 mala kasikica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.