Gulas
Gulas
Sastojci:
junetine ili teletine: 1 kg.
luka: 2 vece glavice
bijelog luka: 3-4 cehna
so,biber : po ukusu
Vispakove mljevene paprike: 1 kasika
ulja: 3-4 kasike
Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcom: 1 kasikica
svijezeg persuna: malo
Priprema:
Na malo ulja proprzite oba sitno sjeckana luka.
Dodajte meso sjeceno na kocke pa dodajte sve zacine.
Proprzite meso pa dodajte paradajz pastu.
Zalite vodom i kuhajte na laganoj temperature.
Povremeno promjesajte i dolite malo vode ako treba .
Gotov gulas pospite svjezim persunom I servirajte sa pire krompirom ili tijesteninom .
Sastojci:
junetine ili teletine: 1 kg.
luka: 2 vece glavice
bijelog luka: 3-4 cehna
so,biber : po ukusu
Vispakove mljevene paprike: 1 kasika
ulja: 3-4 kasike
Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcom: 1 kasikica
svijezeg persuna: malo