NihadinaKuhinja

Gulas

NihadinaKuhinja

Gulas

Sastojci:

junetine ili teletine: 1 kg.

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 3-4 cehna

so,biber : po ukusu

Vispakove mljevene paprike: 1 kasika

ulja: 3-4 kasike

Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcom: 1 kasikica

svijezeg persuna: malo

Priprema:

Na malo ulja proprzite oba sitno sjeckana luka.

Dodajte meso sjeceno na kocke pa dodajte sve zacine.

Proprzite meso pa dodajte paradajz pastu.

Zalite vodom i kuhajte na laganoj temperature.

Povremeno promjesajte i dolite malo vode ako treba .

Gotov gulas pospite svjezim persunom I servirajte sa pire krompirom ili tijesteninom .

Sastojci:

junetine ili teletine: 1 kg.

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 3-4 cehna

so,biber : po ukusu

Vispakove mljevene paprike: 1 kasika

ulja: 3-4 kasike

Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcom: 1 kasikica

svijezeg persuna: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.