NihadinaKuhinja

Dinstana junetina

NihadinaKuhinja

Dinstana junetina

Sastojci:

junetine: 1 komad

bijelog luka: 3-4 cehna

sviezeg pesuna: vezica

so i biberi : po ukusu

ajvara: 2 kasike

Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcom: 1 kasika

vode: po potrebi

Priprema:

Meso isjecite na tanke komade (snicle) pa istucite cekicom.

Meso pospite zacinima pa proprzite na malo ulja.

2 kasike ajvara izmutite sa jedom casom vodom i prelite preko mesa.

Smanjite temperaturu,poklopite tavu i krckajte meso.

Povremeno prevrnite meso i dinstajte dok meso ne omeksa.

Ako zatreba jos vode podljevajte pomalo.

Pred kraj pospite sa sitno sjeckanim bijelim lukom i persunom.

Sastojci:

junetine: 1 komad

bijelog luka: 3-4 cehna

sviezeg pesuna: vezica

so i biberi : po ukusu

ajvara: 2 kasike

Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcom: 1 kasika

vode: po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.