NihadinaKuhinja
Dinstana junetina
NihadinaKuhinja
Dinstana junetina
Sastojci:
junetine: 1 komad
bijelog luka: 3-4 cehna
sviezeg pesuna: vezica
so i biberi : po ukusu
ajvara: 2 kasike
Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcom: 1 kasika
vode: po potrebi
Priprema:
Meso isjecite na tanke komade (snicle) pa istucite cekicom.
Meso pospite zacinima pa proprzite na malo ulja.
2 kasike ajvara izmutite sa jedom casom vodom i prelite preko mesa.
Smanjite temperaturu,poklopite tavu i krckajte meso.
Povremeno prevrnite meso i dinstajte dok meso ne omeksa.
Ako zatreba jos vode podljevajte pomalo.
Pred kraj pospite sa sitno sjeckanim bijelim lukom i persunom.
Sastojci:
junetine: 1 komad
bijelog luka: 3-4 cehna
sviezeg pesuna: vezica
so i biberi : po ukusu
ajvara: 2 kasike
Tajna zacin-dodatak jelima sa povrcom: 1 kasika
vode: po potrebi