NihadinaKuhinja

Kupus kalja

NihadinaKuhinja

Kupus kalja

Sastojci:

kupusa: 1 glavica

teletine ili janjetine (moze sa kostima i bez) 1: 500 gr.

ulja: 2-3 kasike

luka: 1 glavica

mrkve: 2-3

ajvara: 1-2 kasike

so,biber i Tajna začin: po ukusu

Vispakove mljevene paprike: 1 kasikica

Glavicu kupusa isjecite na 4 komada.

Zalijte vodom, dobro posolite i stavite da se kuha.

Kad je voda prokuhala pocinjete sa odbrojavanjem  kuhate oko 8-10 minuta .

Dok se kupus kuha isjecite meso na kocke pa proprzite u tavi uz dodatak malo zacina.

Meso izvadite iz tave a na istoj masnoci proprzite luk i mrkvu.

Dodajte zacine i ajvar pa dinstajte oko 3-4 minuta.

Kupus maknite iz slane vode i stavite u dublju tepsiju (vodu bacite)

Preko kupusa rasporedite mrkvu i luk sa ajvarom.

Preko povrca meso pa zalite vodom (ako mislite da treba jos zacina pospite malo ,pazite da ne pretjerate).

Namirnice do pola da budu namocene u vodi.

Tepsiju poklopite ili prekrite foliom i stavite u pec da se pece na 200C oko 50 minuta.
 
Mozete servirat uz pire krompir ili ovako samo.

 

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-09-11 08:11:32
Odličnoo
NihadinaKuhinja 2019-09-11 17:24:54
hvala AmelaIseni :)