NihadinaKuhinja
Kupus kalja
NihadinaKuhinja
Kupus kalja
Sastojci:
kupusa: 1 glavica
teletine ili janjetine (moze sa kostima i bez) 1: 500 gr.
ulja: 2-3 kasike
luka: 1 glavica
mrkve: 2-3
ajvara: 1-2 kasike
so,biber i Tajna začin: po ukusu
Vispakove mljevene paprike: 1 kasikica
Priprema:
Glavicu kupusa isjecite na 4 komada.
Zalijte vodom, dobro posolite i stavite da se kuha.
Kad je voda prokuhala pocinjete sa odbrojavanjem
kuhate oko 8-10 minuta .
Dok se kupus kuha isjecite meso na kocke pa proprzite u tavi uz dodatak malo zacina.
Meso izvadite iz tave a na istoj masnoci proprzite luk i mrkvu.
Dodajte zacine i ajvar pa dinstajte oko 3-4 minuta.
Kupus maknite iz slane vode i stavite u dublju tepsiju (vodu bacite)
Preko kupusa rasporedite mrkvu i luk sa ajvarom.
Preko povrca meso pa zalite vodom (ako mislite da treba jos zacina pospite malo ,pazite da ne pretjerate).
Namirnice do pola da budu namocene u vodi.
Tepsiju poklopite ili prekrite foliom i stavite u pec da se pece na 200C oko 50 minuta.
Zalijte vodom, dobro posolite i stavite da se kuha.
Kad je voda prokuhala pocinjete sa odbrojavanjem
Dok se kupus kuha isjecite meso na kocke pa proprzite u tavi uz dodatak malo zacina.
Meso izvadite iz tave a na istoj masnoci proprzite luk i mrkvu.
Dodajte zacine i ajvar pa dinstajte oko 3-4 minuta.
Kupus maknite iz slane vode i stavite u dublju tepsiju (vodu bacite)
Preko kupusa rasporedite mrkvu i luk sa ajvarom.
Preko povrca meso pa zalite vodom (ako mislite da treba jos zacina pospite malo ,pazite da ne pretjerate).
Namirnice do pola da budu namocene u vodi.
Tepsiju poklopite ili prekrite foliom i stavite u pec da se pece na 200C oko 50 minuta.
Mozete servirat uz pire krompir ili ovako samo.
Sastojci:
kupusa: 1 glavica
teletine ili janjetine (moze sa kostima i bez) 1: 500 gr.
ulja: 2-3 kasike
luka: 1 glavica
mrkve: 2-3
ajvara: 1-2 kasike
so,biber i Tajna začin: po ukusu
Vispakove mljevene paprike: 1 kasikica