NihadinaKuhinja
Gulaš
NihadinaKuhinja
Gulaš
Sastojci:
mesa (junetina ili teletina): 1 kg.
luka: 4 glavice
so,vegeta i biber: po ukusu
kumina (cumin): 1 kasikica
paradajz paste: 200 gr.
ulja: 3-4 kasike
voda: po potrebi
Priprema:
Na malo ulja propržit luk (posolite da brže omekša)
Meso isjecite na kockice i dodajte luku.
Dodajte začine i dinstajte poklopljen gulaš na laganoj temperaturi.
Ako treba vode dodajte malo da gulaš ne zagori,
Dinstajte oko 1 ipo ili dva sata.
Pred sami kraj dodajte paradajz pastu, zatim još malo dinstajte i to je to.
Servirajte sa pire krompirom ili tjesteninom.
Prijatno!
Sastojci:
mesa (junetina ili teletina): 1 kg.
luka: 4 glavice
so,vegeta i biber: po ukusu
kumina (cumin): 1 kasikica
paradajz paste: 200 gr.
ulja: 3-4 kasike
voda: po potrebi