NihadinaKuhinja

Gulaš

NihadinaKuhinja

Gulaš

Sastojci:

mesa (junetina ili teletina): 1 kg.

luka: 4 glavice

so,vegeta i biber: po ukusu

kumina (cumin): 1 kasikica

paradajz paste: 200 gr.

ulja: 3-4 kasike

voda: po potrebi

Priprema:

Na malo ulja propržit luk (posolite da brže omekša)

Meso isjecite na kockice i dodajte luku.

Dodajte začine i dinstajte poklopljen gulaš na laganoj temperaturi.

Ako treba vode dodajte malo da gulaš ne zagori,

Dinstajte oko 1 ipo ili dva sata.

Pred sami kraj dodajte paradajz pastu, zatim još malo dinstajte i to je to.

Servirajte sa pire krompirom ili tjesteninom.

Prijatno!

Sastojci:

mesa (junetina ili teletina): 1 kg.

luka: 4 glavice

so,vegeta i biber: po ukusu

kumina (cumin): 1 kasikica

paradajz paste: 200 gr.

ulja: 3-4 kasike

voda: po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-09-11 08:12:01
Dobaar, svaka cast