NihadinaKuhinja

Stifado (Grcka kuhinja)

NihadinaKuhinja

Stifado (Grcka kuhinja)

Sastojci:

junetine ili neko drugo meso: 1 kg.

luk (sto sitnije glavice to bolje): 500 gr.

mrkva: 2-3

bijeli luk: 2-3 cehna

vinegara ili kisele vode: 100 ml.

so i biber: po ukusu

Vispakova mljevena paprika: 1 kasika

sitno sjeckan peršun: malo

voda: 1 l

ulje: 2-3 kasike

Priprema:

Meso isjecite na kocke.

Luk ogulite i prepolovite ako su velike glavice.


Mrkvu očistite i isjecite na krupnije komade.

Bijeli luk sitno isjeckajte.

U tavi zagrijte ulje, zatim dodajte meso i malo začina pa dinstajte na laganoj temperaturi dok sva tečnost ne ispari.

U šerpi zagrijte ulje, dodajte oba luka i mrkvu pa dinstajte dok ne počnu dobivat boju.

u šerpu dodajte meso, malo promiješajte i prodinstajte pa zalite vinegarom.

Ako nemate vinegar zalijte kiselom vodom.

Poklopite, kuhajte 3-4 minute pa dodajte još malo začina,mljevene paprike i zalijte vodom.

Smanjite temperaturu i kuhajte 60 do 90 min.

Gotovo jelo pospite sitno sjeckanim peršunom i promiješajte.

Servirajte uz pire krompir ili sa tijestenjinom.

Sastojci:

junetine ili neko drugo meso: 1 kg.

luk (sto sitnije glavice to bolje): 500 gr.

mrkva: 2-3

bijeli luk: 2-3 cehna

vinegara ili kisele vode: 100 ml.

so i biber: po ukusu

Vispakova mljevena paprika: 1 kasika

sitno sjeckan peršun: malo

voda: 1 l

ulje: 2-3 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-09-11 08:12:32
Djeluje primamljivo