Janjetina sa paprikama i lukom
Janjetina sa paprikama i lukom
Sastojci:
janjetine (tanko sjećene): 5-6 komada
paprike: 2
luka: 2 glavice
so,biber, Tajna začin i malo suhog peršuna: .
ulja: malo
koliko komada mesa, toliko listiža sira ili malo rendanog sira: 5-6 komada
Priprema:
Meso pospite začinima i pustite da malo odstoji, dok pripremite paprike.
Paprike isjecite na tanke trakice i propržite na malo ulja.
Paprikama dodajte luk izrezan na kolutove, pospite sa malo soli i bibera pa prodinstajte.
Maknite sa peći pa pripremite meso.
Meso pržite na nižoj temperaturi, često okrećite da dobije finu bojicu.
Kad je meso gotovo prenesite ga u vatrostalnu tepsiju,
Na svaki komad mesa stavite hrpicu paprika i luka.
Prekrijte listićima sira pa tepsiju prekrite foliom.
Pecite oko 25 minuta na 200 C.
Maknite iz peći,malo ohladite i poslužite se.
Sastojci:
janjetine (tanko sjećene): 5-6 komada
paprike: 2
luka: 2 glavice
so,biber, Tajna začin i malo suhog peršuna: .
ulja: malo
koliko komada mesa, toliko listiža sira ili malo rendanog sira: 5-6 komada