NihadinaKuhinja

Madjarski gulas

NihadinaKuhinja

Madjarski gulas

Sastojci:

junetine ili teletine: 500 gr.

luka: 2 glavice

putera: 1 kasika

uja: 3-4 kasike

Vispakova mljevena paprika: 1 kasika

so,biber i malo Tajna začina: po vasem ukusu

krompira: 2-3

paradajz pire: 2 kasike

Zagrijat ulje i puter pa propržiti sitno sjeckani luk.

Dodati meso sječeno na male kockice.

Dodati Vispakovu mljevenu papriku i ostale začine pa propržiti meso.

Dodati vode tek toliko da meso bude potopljeno.

Kuhati na laganoj temperaturi dok meso ne omekša.

Dodati paradajz sos i krompir pa kuhati dok krompir ne omekša.
 
Prijatno!

 

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-09-11 08:13:32
Odličan