NihadinaKuhinja
Madjarski gulas
NihadinaKuhinja
Madjarski gulas
Sastojci:
junetine ili teletine: 500 gr.
luka: 2 glavice
putera: 1 kasika
uja: 3-4 kasike
Vispakova mljevena paprika: 1 kasika
so,biber i malo Tajna začina: po vasem ukusu
krompira: 2-3
paradajz pire: 2 kasike
Priprema:
Zagrijat ulje i puter pa propržiti sitno sjeckani luk.
Dodati meso sječeno na male kockice.
Dodati Vispakovu mljevenu papriku i ostale začine pa propržiti meso.
Dodati vode tek toliko da meso bude potopljeno.
Kuhati na laganoj temperaturi dok meso ne omekša.
Dodati paradajz sos i krompir pa kuhati dok krompir ne omekša.
Dodati meso sječeno na male kockice.
Dodati Vispakovu mljevenu papriku i ostale začine pa propržiti meso.
Dodati vode tek toliko da meso bude potopljeno.
Kuhati na laganoj temperaturi dok meso ne omekša.
Dodati paradajz sos i krompir pa kuhati dok krompir ne omekša.
Prijatno!
Sastojci:
junetine ili teletine: 500 gr.
luka: 2 glavice
putera: 1 kasika
uja: 3-4 kasike
Vispakova mljevena paprika: 1 kasika
so,biber i malo Tajna začina: po vasem ukusu
krompira: 2-3
paradajz pire: 2 kasike