NihadinaKuhinja

Junetina sa povrćem

NihadinaKuhinja

Junetina sa povrćem

Sastojci:

mesa : oko 500 gr. mesa

luka: 2 glavice

mrve: 4-5

prasa (poriluk): 1

celera: malo

krompira: 5-6

so, Tajna začin i biber: po ukusu

ulja: 3-4 kasike

mladog luka: 1 vezica

peršuna za posipanje (dekoraciju): malo

Priprema:

Meso isjecite na komade oko 1-2 prsta debljine i propržite na ulju.

Mesu dodajte krupnije sječenu mrkvu, prasu sječenu na kolutove.

Krompir sječen na veće kocke i celer sječen na sitnije komade.

Luk prepolovite ili isjecite na 4 dijela pa propržite u tavi da dobije  zlatnu boju.

Istresite u šerpu sa mesom i povrćem pa zalijte vodom.

Kuhajte oko 90 min na nižoj temperaturi.

Servirajte i pospite sa mladim lukom i sitno sjeckanim peršunom.

Sastojci:

mesa : oko 500 gr. mesa

luka: 2 glavice

mrve: 4-5

prasa (poriluk): 1

celera: malo

krompira: 5-6

so, Tajna začin i biber: po ukusu

ulja: 3-4 kasike

mladog luka: 1 vezica

peršuna za posipanje (dekoraciju): malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-09-11 08:13:45
Supeer