Mantije
Mantije
Sastojci:
Brašno: 500kg
Sol: Po želji
Voda : Po potrebi
Faširano: 500gr
Krompir: 2 kom
Luk: 1 glavica
Sol: Po potrebi
Jogurt: 500ml
Priprema:
Prvo pripremite tijesto. Brašno, sol i vodu sjedinite i napravite tjesto kao za pitu. Zatim ostavite da odstoji 30 minuta. Ponovo nakuhati jufku, pobrašniti i razviti.
Pripremite fil, faširano meso, luk, krompir, začine, biber, sol. Luk i krompir isjeckamo, sve sjedinite.
Ja razvučem jufku i stavim tirit na jednu stranu zatim rukom uvaljam i napravim kao špag. Zatim izrežem na manje prstiće, saviti krajeve i formirati lopticu. Kada smo napunili tepsiju staviti u peć na 250°C. Kada je gotova izvaditi. Kada budemo željeli servirati politi sa jogurtom. Mantije moraju biti vruće da bi ih polili jogurtom.
Sastojci:
Brašno: 500kg
Sol: Po želji
Voda : Po potrebi
Faširano: 500gr
Krompir: 2 kom
Luk: 1 glavica
Sol: Po potrebi
Jogurt: 500ml