Govedina sa povrćem (Azijska kuhinja)
Govedina sa povrćem (Azijska kuhinja)
Sastojci:
mesa : 500 gr.
mrkve: 2
paprika: 1
mahuna: oko 200 gr.
brokoli: par cvijetova
bijelog luka: 2-3 cehna
mljevenog đumbira: 1 kasika
tariyaki sosa: poa solje
drobljene suhe paprike ( ako volite ljuto onda suha ljuta papricica :) ): malo
so, biber, Tajna začin i mljeveni đumbir: malo
krupnije mljevenog kikirikija ili badema za posipanje: malo
Priprema:
Meso isjecite na trake, dodajte so, biber, malo Tajna začina i mljeveni đumbir pa sve to izmiješajte.
U tavi zagrijat ulje, dodati meso i pržiti dok ne omekša.
Podlijte sa malo vode da ne zagori i da se ne isuši.
Dok se meso dinsta vi očistite i kratko kuhajte mahune (nemojte ih lomit čitave ostavite)
Kad je meso gotovo maknite na tanjir.
Kuhane mahune ocijedite, isjecite papriku na trakice.
Mrkvu isjecite isto na trakice ili prutice.
Brokoli razdvojite na cvijetove.
Bijeli luk isjeckajte sitno.
Kikiriki ili bademe krupnije sameljite.
Kad ste sve pripremili možete nastaviti sa daljom pripremom.
Naspite malo ulja u tavu u kojoj ste pržili meso.
Na zagrijano ulje dodajte mrkvu, papriku i mahune.
Dodajte malo soli i bibera, poklopite i dinstajte dok povrće na pola ne omekša ( nemojte raskuhati )
Povrću dodajte pripremljeno meso, dodajte brokoli, drobljenu suhu papriku i tariyaki sos.
Lagano promiješajte i kuhajte oko jednu minutu.
Pospite Vispakovim kikirikijem ili bademima pa maknite sa peći.
Sastojci:
mesa : 500 gr.
mrkve: 2
paprika: 1
mahuna: oko 200 gr.
brokoli: par cvijetova
bijelog luka: 2-3 cehna
mljevenog đumbira: 1 kasika
tariyaki sosa: poa solje
drobljene suhe paprike ( ako volite ljuto onda suha ljuta papricica :) ): malo
so, biber, Tajna začin i mljeveni đumbir: malo
krupnije mljevenog kikirikija ili badema za posipanje: malo