NihadinaKuhinja

Šnicle u sosu

NihadinaKuhinja

Šnicle u sosu

Sastojci:

tanko sijeceno meso: par komada

jaja: 4

brasna: 3 kasike

paradajz sosa ili kecapa: 2 kasike

Vispakove mljevene paprike: 1 kasika

so biber i Tajna začin: po vasem ukusu

senfa: 1 kasika

ulja: 3-4 kasike

persuna za posipanje: malo

Meso stavite između dva celofana pa istucite čekićem za meso.

Meso pospite sa malo soli, bibera i Tajna začina.

Meso stavite u dublju posudu.

Izmutite jaja, dodajte im brasno, paradajz sos, mljevenu paprika, senf, malo soli i bibera pa sve to izmutite i istresite preko mesa.

Dobro izmiješajte meso i pripremljenu smjesu,

Poklopite posudu ili zamotajte u vrečicu i ostavite u frižider da odstoji bar sat ili dva.

U tavi zagrijte malo više ulja, zatim smanjite temperaturu i pržite pripremljene šnicle.

Često okrećite da se fino ispeku sa svih strana.

Zalite juhom, sa malo vrhnja za kuhanje i dodajte neku ljuti sos, ajvar ili paradajz sos pa kuhajte oko 4-5 minuta.

Ako je sos prerijedak zgusnite sa malo brašna ili gustina.

Gotovo jelo pospite sa malo suhog ili sviježeg persuna.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-09-11 08:15:09
Uu ovo bi rado isprobala