Šnicle u sosu
Šnicle u sosu
Sastojci:
tanko sijeceno meso: par komada
jaja: 4
brasna: 3 kasike
paradajz sosa ili kecapa: 2 kasike
Vispakove mljevene paprike: 1 kasika
so biber i Tajna začin: po vasem ukusu
senfa: 1 kasika
ulja: 3-4 kasike
persuna za posipanje: malo
Priprema:
Meso stavite između dva celofana pa istucite čekićem za meso.
Meso pospite sa malo soli, bibera i Tajna začina.
Meso stavite u dublju posudu.
Izmutite jaja, dodajte im brasno, paradajz sos, mljevenu paprika, senf, malo soli i bibera pa sve to izmutite i istresite preko mesa.
Dobro izmiješajte meso i pripremljenu smjesu,
Poklopite posudu ili zamotajte u vrečicu i ostavite u frižider da odstoji bar sat ili dva.
U tavi zagrijte malo više ulja, zatim smanjite temperaturu i pržite pripremljene šnicle.
Često okrećite da se fino ispeku sa svih strana.
Zalite juhom, sa malo vrhnja za kuhanje i dodajte neku ljuti sos, ajvar ili paradajz sos pa kuhajte oko 4-5 minuta.
Ako je sos prerijedak zgusnite sa malo brašna ili gustina.
Gotovo jelo pospite sa malo suhog ili sviježeg persuna.
Sastojci:
tanko sijeceno meso: par komada
jaja: 4
brasna: 3 kasike
paradajz sosa ili kecapa: 2 kasike
Vispakove mljevene paprike: 1 kasika
so biber i Tajna začin: po vasem ukusu
senfa: 1 kasika
ulja: 3-4 kasike
persuna za posipanje: malo